Maria Grapini nu vrea să renunțe la mandatul de europarlamentar oferit de PSD

Laurentiu Gheorghe | 28.05.2019

Maria Grapini, locul 6 pe lista PSD pentru alegerile europarlamentare, dezminte zvonurile privind o eventuală retragere sau scoatere de pe listele partidului.

Pe aceeași temă

„Sunt speculații, un candidat nu poate fi scos de partid de pe listă odată ce a fost votat, decât dacă vrea să retragă”, a declarat Grapini pentru G4Media.ro.

„Nu mi-a solicitat nimeni din PSD să mă retrag”, a mai spus Grapini.

Întrebată ce va face dacă PSD îi va cere formal să se retragă de pe lista de europarlamentari ce trebuie validată azi de Autoritatea Electorală Permanentă, Grapini a spus: „Nu mă retrag. Am muncit, am făcut campanie, nu mi s-ar părea corect să înșel electoratul. Dar nu cred că cineva din conducerea PSD ne va cere să ne retragem celor patru candidați care nu suntem membri PSD. Eu am stat 5 ani în delegația social-democraților din Parlamentul European”.

Reamintim că în presă au apărut în ultima zi informații despre o posibilă cerere a PSD de retragere a celor trei candidați de pe listă care nu sunt membri de partid: Carmen Avram, Maria Grapini și Cristian Terheș.

Cei trei au în comun apropierea de Dan Voiculescu iar zvonurile spun că aceștia i-au fost impuși lui Dragnea chiar de către patronul Antenelor. După rezultatul dezastruos de la alegerile pentru Parlamentul European PSD-ului îi revin doar opt mandate, față de 15, câte visau înainte. Aceasta înseamnă că social-democrați vor trimite la Strasbourg doar cinci eurodeputați cu carnet de partid și trei proveniți din pepiniera de cadre a lui Voiculescu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22