Marian-Jean Marinescu: Vara lui 2012, Martea Neagra si cazul Sova demonstreaza ca MCV trebuie menținut

M. B. | 19.04.2015

Pe aceeași temă

Ce se întâmplă în Parlament, în cazul Dan Șova, arată că Mecansimul de Cooperare şi Verificare (MCV) pe justiţie trebuie menținut, deși logic ar fi ca el să fie ridicat,după atâția, a declarat europarlamentarul Marian-Jean Marinescu, copreşedinte PNL Dolj, citat de Agerpres.

 

''Un caz ca cel al lui Dan Şova din Parlament mă face să spun că trebuie menţinut Mecanismul de Cooperare şi Verificare. Altfel, logic ar fi ca, după atâţia ani, după cum este clar şi în teoria instituţiilor din sistemul judiciar, să înceteze acest mecanism. Dar ceea ce s-a întâmplat în vara anului 2012, marţea neagră, precum şi ceea ce se întâmplă în Parlament acum mă fac şi pe mine să spun că trebuie păstrat acest mecanism", a spus Marinescu, vicepreşedinte al Grupului PPE din Parlamentul European, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

 

El a admis că MCV pe justiţie a împiedicat România să intre în Schengen şi a subliniat că sunt state care ţin cont de acest aspect. "MCV-ul ne-a împiedicat să intrăm în Schengen, chiar dacă nu are nicio legătură, însă, din păcate, sunt state care ţin cont de acest lucru", a mai spus Marian-Jean Marinescu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22