Marian Neacșu, de la Pro România, susținut de PSD pentru funcția de vicepreședinte al ANRE

Dora Vulcan | 24.06.2019

Decizia de susținere a lui Marian Neacșu, exclus în noiembrie trecut din PSD după ce a semnat scrisoarea împotriva lui Dragnea, a fost anunțată de Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților.

Pe aceeași temă

Fost secretar general al PSD, cititorul celebrei rezoluții de la Herculane, despre ”statul paralel și ilegitim”, Neacșu a devenit indezirabil după ce a trecut de partea celor care au semnat scrisoarea prin care i se cerea fostului președinte PSD, Liviu Dragnea, acum în închisoare, să facă un pas înapoi de la conducerea partidului.

Paradoxal, în scrisoarea cu pricina i se reproșa lui Dragnea, printre altele, că a antrenat partidul într-o bătălie pierdută prin obsesia sa împotriva statului paralel și a Justiției.

Neacșu, cândva mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea, ales în poziția de secretar general la congresul extraordinar din martie trecut, forțat de Dragnea și în care și-a pus oamenii de încredere în funcții cheie, a fost exclus din PSD odată cu Adrian Țuțuianu, fost ministru al Apărării în guvernul Tudose. Îaninte de a fi exclus din PSD, Țuțuianu fusese debarcat de la conducerea ministerului după ce a spus, în plină campanie a PSD privind ”revoluția fiscală”, că nu mai sunt bani pentru pensiile și salariile celor din sistem.

În februarie 2019, Neacșu s-a înscris în Pro România, partid fondat de Victor Ponta, fost președinte și premier al PSD, alături de Țuțuianu. El s-a ocupat de organizarea alegerilor europarlamentare, la care Pro România, partid nou-înființat, a reușit să prindă intrarea în Parlamentul European după alegerile din 26 mai.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22