Marian Oprișan a fost ales vicepreședinte al CJ Vrancea. USR suspectează un posibil blat PNL – PSD

Laurentiu Gheorghe | 29.10.2020

Marian Oprișan, care a pierdut șefia Consiliului Județean Vrancea a fost ales vicepreședinte alături de Ionel Cel Mare, conform Monitorului de Vrancea. USR spune că 2 voturi au venit de la PNL sau ALDE.

Pe aceeași temă

USR Vrancea acuză PNL de un posibil blat, spunând că două voturi l-au ajutat pe Oprișan să devină vicepreședinte, de la ALDE sau PNL și cere PNL să anunțe cum au votat consilierii partidului.

Votul consilierilor județeni a fost secret, iar propunerea PNL – USR în persoana lui Mihăiță Lepădatu a căzut la vot.

„Votul a fost secret, dar vechea tradiție USL-istă precum și trecutul PSD-ist și apropiat de Marian Oprișan al lui Cătălin Toma (noul președinte liberal al CJ – n.r.) ne ridică mari semne de îndoială cu privire la modul cum au votat consilierii PNL. Este desigur posibil ca cele două voturi ale lui Oprișan să vină și de la consilierii ALDE, care a avut o alianță de durată cu PSD”, a scris USR Vrancea.

Astfel USR Vrancea cere public conducerii PNL să anunțe cum au votat consilierii partidului astăzi și să ia măsuri urgente dacă vreun consilier liberal l-a votat astăzi pe Marian Oprișan în funcția de vicepreședinte.

„Mai ales în contextul în care reprezentanții PNL au primit astăzi mai multe funcții în instituții cheie din subordinea CJ, în timp ce reprezentanții USR PLUS nu au fost votați”, mai arată mesajul USR Vrancea.

Reamintim că după 20 de ani la șefia CJ Vrancea, Oprișan a fost înfrânt de candidatul PNL Cătălin Toma la alegerile locale.

În judeţul Vrancea a fost o prezenţă la vot de 50.13% (156.117 voturi), scrie News.ro. După centralizarea a 98% din voturi, Cătălin Dumitru Toma, sustinut de PNL si USR-PLUS, a adunat 41.54% din voturi (63.209), iar baronul PSD Marian Oprişan a obtinut 37.9% din voturi (57.648).

Marian Oprișan, în vârstă de 55 de ani, era considerat unul dintre "greii" PSD, el fiind în partid încă din vremea FSN-ului lui Ion Iliescu, mai exact din 1990. Doi ani mai târziu a devenit membru fondator al Frontului Democrat al Salvării Naţionale din România și a fost numit la conducerea filialei din Vrancea.

După 17 ani în care a fost președinte al PSD Vrancea și a făcut parte și din conducerea națională a partidului, Oprișan a fost înlocuit din funcție. La Vrancea a preluat interimar conducerea PSD Marcel Ciolacu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22