Marian Oprișan: Eu nu am vrut să mai candidez, dar colegii mei de la Vrancea mă vor cu ardoare

Laurentiu Gheorghe | 21.10.2020

Baronul PSD de Vrancea, Marian Oprișan, susține că nu el a vrut să candideze la alegerile parlamentare, ci colegii lui din județ îl vor cu ardoare în Parlament și l-au votat în unanimitate.

Pe aceeași temă

„Eu nici n-am vrut să mai candidez, dar colegii mei cu unanimitate m-au susținut ca eu și alți colegi să candidăm. Eu nu-mi las organizația la greu și, dacă colegii mei au dorit acest lucru cu ardoare, nu puteam să-i las și le-am respectat decizia”, a afirmat Marian Oprișan.

Oprișan a spus că liderul PSD, Marcel Ciolacu, trebuie să explice de ce a propus invalidarea listelor de candidați de la organizația Vrancea și a susținut că, potrivit Statutului PSD, organizația poate reconfirma listele propuse.

„Eu nu am probleme de cinste, de integritate sau de altă natură în PSD sau în România”, a susținut Marian Oprișan.

Întrebat dacă i s-a reproșat că ar aduce un prejudiciu de imagine partidului, acesta a replicat: „Ce prejudiciu de imagine, dacă eu nu am probleme de integritate absolut deloc?”

Decizia CPN, fostul CEx, vine după ce, în urmă cu o zi Marian Oprişan a convocat o ședință a organizației PSD Vrancea și s-a pus candidat pe primul loc la Senat. În ședința ad-hoc, Oprișan l-a exclus din organizație pe Angel Tâlvar numit șeful organizației Vrancea a PSD de Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat miercuri că a invalidat listele de candidați pentru parlamentare transmise de organizația de la Vrancea, adăugând că Marian Oprișan nu trebuie să fie pe listele de candidați:

„Listele trimise de dl Marian Oprisan au fost invalidate. Inseamna ca se declanseaza iar procedura si diseara vom lua iar decizia asupra listei de la Vrancea. Imi mentin parerea ca dl Marian Oprisan nu ar trebui sa candideze. In opinia mea nu este oportuna candidatura dlui Oprisan pentru Senat. Cred ca cel mai oportun este sa ramana vicepresedinte la CJ Vrancea”, a spus miercuri Ciolacu, unul dintre adversarii lui Oprișan în partid.

Marian Oprișan a pierdut președinția Consiliului Județean Vrancea la alegerile din 27 septembrie, fiind surclasat de liberalul Cătălin Toma.

După aflarea rezultatului scrutinului, Oprișan le-a mulțumit atât votanților săi, cât și celor care au avut altă opțiune electorală, pretinzând că nu mai este interesat de alte funcții în partid și stat.

„Am sufletul împăcat, pentru că mi-am dedicat întreaga viață și carieră județului Vrancea, care este casa noastră. Am luptat și am muncit cu toată forța și determinarea pentru un trai mai bun pentru vrânceni și sunt mândru de tot ce am reușit să construiesc în Vrancea în ultimii ani (...)

Sunt convins că timpul va arăta justa valoare a oamenilor și a realizărilor fiecăruia. Pentru mine, lupta continuă! Voi rămâne același OM, care va fi alături de vrânceni, le va reprezenta interesele și îi va ajuta, cu toată puterea. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a scris el.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22