Marian Vanghelie a fost plasat in arest la domiciliu, a decis Instanta Suprema

T.d. | 10.07.2015

Pe aceeași temă

Marian Vanghelie merge in arest la domiciliu. Primarul suspendat al Sectorului 5 din Bucuresti a fost eliberat din arestul preventiv, au decis magistratii Instantei Supreme. Decizia e definitiva si a fost luata in dosarul de abuz in serviciu, luare de mita si spalare de bani.

Astfel, hotararea instantei are loc dupa ce judecatorii au admis contestatia lui Vanghelie la prelungirea arestului preventiv. El se afla inchis din 14 martie, potrivit Mediafax.

Marti, procurorii anticoruptie l-au trimis in judecata pe primarul suspendat de la Sectorul 5. DNA a dispus in acest dosar sechestru asigurator pe bunurile mobile si imobile ale inculpatilor. Directia arata ca, pana la acest moment, Consiliul Local al Sectorului 5 nu s-a constituit parte civila pentru prejudiciul presupus cauzat, de peste 295 de milioane de lei.

Dosarul in cauza a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucuresti, cu propunerea procurorilor de mentinere a masurilor preventive si asiguratorii dispuse.

“In perioada 2006 – 2014, inculpatul Vanghelie Marian-Daniel, în calitate de primar al Sectorului 5 din București, ajutat de inculpatul Niculae Mircea-Sorin și parțial de inculpata Ciocan Laura, a solicitat și primit de la inculpatul Dumitru Marin foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentând un „comision” de 20% din încasări).

Aceste foloase au fost pretinse și primite de inculpatul Vanghelie Marian-Daniel pentru a-și exercita atribuțiile de serviciu atât în vederea atribuirii de către Primăria Sectorului 5 și serviciile publice de interes local din subordinea Consiliului local al Sectorului 5, cu nerespectarea prevederilor legale, de contracte de achiziții publice firmelor controlate de omul de afaceri cât și pentru a dispune efectuarea plății lucrărilor aferente acestor contracte (valoarea totală a acestor contracte este de aproximativ 738.019.000 de lei)”, potrivit procurorilor.

Alte patru persoane au fost trimise in judecata in aceasta cauza – Sorin-Mircea Niculae, Sorin-Stefan si Laura Ciocan si Marin Dumitru.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22