Marian Vanghelie a fost retinut in dosarul in care prejudiciul ar fi de peste 400 milioane euro

M.b. | 12.03.2015

Pe aceeași temă

După o zi de percheziții, mai întâi acasă la Marian Vanghelie și apoi în sediul primarului Sectorului 5, edilul a fost dus la DNA, pentru audieri în dosarul în care este acuzat că ar fi atribuit ilegal mai multe contracte.

 

 

UPDATE: Marian Vanghelie a fost reținut pentru 24 de ore, după mai puțin de o oră de audieri.

 

Din instituția pe care a condus-o timp de 14 ani a ieși în jurul orelor 22.00, aparent relaxat,schimb câteva replici cu jurnaliștii care-l așteptau..

 

Înaintea sa au fost scoși din primărie și duși la DNA trei subordonați ai lui Vanghelie - șoferul primarului, economista primăriei și soțul acesteia, care au fost reținuți împreună cu verișorul primarului, Mircea Niculae.

 

Avocatul lui Marian Vanghelie a declarat că primarul așteaptă să meargă la DNA pentru a fi audiat și a i se aduce la cunoștință învinuirile. 

"Nu înțelege despre ce este vorba și nici eu nu înțeleg. Probabil că o să se lămurească și acest lucru în momentul în care i se va aduce la cunoștintă învinuirea. Indiscutabil va fi dus la DNA pentru că există mandat de aducere. E o percheziție generală. Au fost verificate mai multe încăperi, nu știu exact cui aparțin. Una dintre ele este biroul domnului primar, nu știu să fi găsit ceva", a declarat avocatul lui Marian Vanghelie, Cezar Bivolaru.

 

Potrivit unor surse citate de Hotnews, Marian Vanghelie l-ar fi ajutat pe omul de afaceri Dumitru Marin sa obtina, pentru societatile controlate de acesta, contracte de lucrari publice in valoare totala de aproximativ 2 miliarde de lei.

 

In schimbul atribuirii contractelor, Marian Vanghelie ar fi perceput un comision de aproximativ 20% din valoarea lucrărilor.

 

Acest "comision" era platit de Dumitru Marian prin intermediul unor persoane apropiate celor doi, Dinut Daniel-Nicolae si Niculae Mircea-Sorin.

 

Comisionul s-ar fi acordat si prin contracte nejustificate din punct de vedere comercial incheiate de catre PREMIER PALACE S.R.L. (societate controlata, prin intermediul unor societati tip off-shore, de catre Dumitru Marin) si societati comerciale controlate, prin interpusi, de catre Vanghelie Marian-Daniel, contracte in temeiul carora cea dintai firma platea celor din urma sume semnificative de bani.

 

Printre firmele care au beneficiat de astfel de contracte sunt societatile Bucuresti S.A., Fashion Brand Management S.R.L. (la ambele asociat fiind Niculae Mircea-Sorin, cea din urma fiind administrata in fapt de catre Oana Niculescu-Mizil-Stefanescu, partenera lui Vanghelie), CALEX BUSINESS S.R.L. (societate controlata de catre Bodea Tiberiu, apropiat al lui Vanghelie Marian-Daniel) si Economat Sector 5 S.R.L. (director general Ciocan Laura, persoana apropiata lui Vanghelie Marian-Daniel).

 

CITIȚI ȘI:

VIDEO DNA: Marian VANGHELIE, urmarit penal: Prejudiciul de aproape 450 de milioane de euro. Vanghelie ar fi perceput COMISIOANE de 20% din contractele atribuite

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22