Marian Vanghelie, la DNA. Procurorii anticoruptie extind urmarirea penala fata de primarul suspendat de la Sectorul 5

T.d. | 04.07.2015

Pe aceeași temă

Procurorii anticoruptie au extins urmarirea penala fata de Marian Vanghelie. Primarul suspendat al Sectorului 5 din Bucuresti e audiat, sambata, in dosarul in care e acuzat de abuz in serviciu, luare de mita si spalare de bani.

Astfel, potrivit avocatului sau, Vanghelie e acuzat de opt infractiuni de abuz in serviciu, opt infractiuni de luare de mita si sapte infractiuni de spalare de bani, transmite Agerpres.

"S-a facut o extindere a urmaririi penale, in sensul ca i s-a explicat domnului primar mai in concret in ce constau invinuirile (…). Procurorii au simtit nevoia sa expliciteze printr-o ordonanta de extindere in ce constau invinuirile aduse", a declarat avocatul Cezar Bivolaru, la sediul DNA.

El a precizat ca Marian Vanghelie nu a dorit sa dea declaratii in fata procurorilor, insa va da intotdeauna declaratii in fata judecatorilor.

Primarul suspendat de la Sectorul 5 a fost arestat preventiv in 14 martie, intr-un dosar cu presupuse fapte de abuz in serviciu, luare de mita si spalare de bani.

"In perioada 2007 - prezent, inculpatul Vanghelie, in schimbul unor foloase materiale, a ajutat un om de afaceri sa obtina, pentru societatile pe care acesta din urma le controleaza, acordarea a numeroase contracte de lucrari publice, contracte in valoare totala de aproximativ doua miliarde de lei (noi).

Pentru atribuirea si plata contractelor de executie de lucrari publice inculpatul Vanghelie Marian-Daniel a perceput un 'comision' de aproximativ 20% din valoarea contractelor incheiate intre Primaria sectorului 5 si institutii din subordinea acesteia, pe de o parte, si societatile controlate de catre omul de afaceri, pe de alta parte", sustine DNA.

"Comisionul" despre care vorbesc procurorii anticoruptie ar fi fost platit de omul de afaceri Dumitru Marin lui Vanghelie prin intermediul lui Mircea-Sorin Niculae (varul primarului) si al unei alte persoane apropiate lor, mai spun procurorii.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22