Marilena Rotaru,despre excluderea principelui Nicolae: A fost confiscat de cercuri obscure

Paul Cristescu | 21.10.2015

Copresedintele Aliantei Nationale pentru Restaurarea Monarhiei, Marilena Rotaru, a transmis ca Regele Mihai i-a retras nepotului sau titlul de "Principe al Romaniei" si calificativul de "Alteta Regala" deoarece acesta ar fi devenit apropiat unor cercuri obscure din jurul fostului presedinte.

Pe aceeași temă

 

Rotaru arata ca a aflat aceste lucruri de la principesa Margareta: "Stapanindu-si cu greu propriile emotii, Alteta Sa Regala mi-a transmis dorinta Regelui de a-mi spune personal ceea ce a dus la decizia din 10 august 2015".
 

"In spatele chipului de care ne-am atasat afectiv, in care ne-am pus sperantele gandind in timp continuarea regalitatii si a monarhiei romane, lucrau forte menite sa coboare in cele mai intunecate unghere imaginea Regelui si a Casei Regale a Romaniei. Confiscat de cercuri oculte frecventate de personaje obscure, politicieni si interlopi, apropiati fostului presedinte, o adevarata fauna lipsita de orice scrupule, Nicolae a devenit, acceptand, fara sa-si dea seama de pericol, instrumentul cautat pentru lovitura pregatita", a scris Marilena Rotaru, pe contul sau de Facebook.
 

CITITI SI: Regele Mihai i-a retras titlul de Principe nepotului sau Nicolae si l-a inlaturat de la succesiunea coroanei

 

Acesta afirma ca "naivitatea, faptul ca nu a putut avea din copilarie educatia menita unui viitor mostenitor al Coroanei, neacceptarea rigorilor impuse de noul statut, celebritatea enorma castigata intr-un timp extrem de scurt, ca urmare a simple sale prezente fizice, nonconformismul dus dincolo de limitele care pot fi acceptate, l-au identificat ca fiind arma perfecta cu care putea fi atacata din nou Casa Regala". 

 

"Cum spune romanul 'caciula a fost prea mare pentru el'. Nici in aceste conditii Regele nu s-a abatut de la crezul permanent de 'a face tot binele posibil in conditii imposibile'. Respect si aceasta decizie a Regelui, asa cum le-am respectat pe toate celelalte", a mai scris ea. 

 

CITITI SI: Consilier al Casei Regale, despre retragerea titlului Principelui Nicolae:Nu s-a adaptat rigorilor postului. Nu este o pedeapsa

 

Regele Mihai a semnat la 1 august un document prin care i-a retras nepotului sau Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de "Principe al Romaniei" si calificativul de "Alteta Regala". Nicolae a fost exclus din Linia de Succesiune la Coroana Romaniei, in conditiile in care Printul Nicolae era al treilea mostenitor al tronului, dupa Principesa Margareta si Principesa Elena (mama sa).

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22