Marius Manole a returnat personal la Cotroceni decorația primită de la Iohannis

Redactia | 22.11.2021

Actorul de la Teatrul Național anunțase, în urmă cu o zi, că va returna decoraţia Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler primită în anul 2016 de la preşedintele Klaus Iohannis.

Pe aceeași temă

Manole îl numește pe Iohannis președinte „trădător”, deoarece PSD intră din nou în Guvern.

În jurul orei 10.00, Marius Manole a mers la Palatul Cotroceni, cu decorația în mână, pentru a o returna.

El a explicat din nou gestul, făcut „ca urmare a deciziilor dumnealui (n.r. – președintele Klaus Iohannis”) din ultimele luni”.

„Mie mi se pare că este un moment extrem de periculos pentru România, am mai fost în acest moment, acum chiar e periculos. Mi s-a reproșat că aceasta medalie e dată de Romania. Nu! Nu cred că au fost întrebați românii dacă Marius Manole merită o astfel de distincție. A fost o decizie venită de la guvern. Președinția este o instituție care nu mă mai reprezintă de mult timp. Nu văd de ce nu aș face acest gest”, a declarat actorul, luni, după ce a predat medalia.

Actorul Marius Manole a scris duminică, 21 noiembrie, pe Facebook, că îi va returna luni dimineață președintelui Klaus Iohannis Ordinul de Cavaler pentru Artele Spectacolului primit acum 5 ani. „Președintele României pentru mine este un trădător”, a scris actorul în vârstă de 43 de ani.

„L-am votat pe preşedinte şi ţin minte noaptea în care a fost ales. Ce mare bucurie era pe străzi că în sfârşit PSD-ul nu mai putea face rău acestei ţări. Urma să avem un preşedinte care ţine cu ţara. Ghinion. Nu l-am avut”, a scris Marius Manole, duminică, pe Facebook.

El a adăugat că, acum, PSD intră în Guvern „pe uşa din faţă, pe covorul roşu”.

„Am stat în Piaţa Victoriei în frig, în ploaie pentru a apăra Justiţia şi democraţia. Când a plecat Dragnea iarăşi am crezut ca am învins. Ghinion, propriul nostru preşedinte urma să ne facă cel mai mare rău. Omul în care am crezut, pentru care am luptat. Acum PSD intră în Guvern pe uşa din faţă, pe covorul roşu”, a mai spus actorul.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22