Marko Bela: Coaliţia de guvernământ trebuie să fie mai unită

Bernard Noghiu | 02.11.2010

Pe aceeași temă

Imediat după ieşirea de la consultările cu preşedintele, liderul UDMR, Marko Bela, a declarat că partidele coaliţiei de guvernare trebuie să fie unite şi să ia decizii politice clare şi ferme.

Referindu-se la priorităţile legislative aflate pe agenda guvernului, liderul UDMR a spus că nu există divergenţe în legătură cu acestea, dar, în acelaşi timp, şi-a exprimat nemulţumirea faţă de evenimentul legat  de voturile de săptămânile trecute.

„UDMR nu este mulţumit de ceea ce s-a întâmplat săptămânile trecute în parlament, când au existat voturi necorelate“, a spus Marko Bela reporterilor.

El a explicat presei că, în cadrul consultărilor, preşedintele a informat partidele „în legătură cu deciziile şi cu un anumit mesaj venit din Bruxelles, din partea Consiliului European. În acelaşi timp, am discutat despre dialogul cu FMI. Suntem de acord că în acest moment avem câteva urgenţe şi câteva priorităţi absolut comune. Mă refer la priorităţile legislative, la Legea salarizării.

„După părerea mea în câteva zile ar trebui să convenim în legătură cu conţinutul exact al legii salarizării, fiindcă este o primă urgenţă“.

Marko Bela a precizat că discuţiile care au avut loc şi cu reprezentanţii FMI au avut un rezultat pozitiv, ceea ce va face ca investiţiile să poată fi făcute din primul trimestru al anului 2011 şi că guvernul nu va trebui să se limiteze doar la restricţii.

„Această înţelegere este foarte importantă, fiindcă numai cu restricţii nu putem rezolva criza economică. Avem nevoie de posibilitatea investiţiilor, creării de noi locuri de muncă“, a spus liderul UDMR.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22