Marș cu icoane vs Bucharest Pride se vor intersecta sâmbătă în Piața Victoriei

Dora Vulcan | 22.06.2019

Piața Victoriei va fi sâmbătă punctul de întâlnire pentru Marșul Normalității și Bucharest Pride. Jandarmeria a anunțat, deja, că va disloca forțe de ordine pentru a asigura ordinea.

Pe aceeași temă

Mișcarea Noua Dreaptă organizează, începând cu ora 12:00, Marșul Normalității, manifestare dedicată „familiei naturale, întemeiate pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie”. Participanții la eveniment vor porni pe traseul Piața Victoriei - Piața Romană - Piața Unirii - Patriarhia Română.

Participanții vin cu icoane în Piața Victoriei și sunt așteptați între 500 și 1.000 de manifestanți, nemulțumiți de ”de parada homosexualilor, o manifestare cu caracter obscen și provocator care promovează în fiecare an ideea legalizării parteneriatelor, căsătoriilor și adopțiilor homosexuale; față de intenția partidelor parlamentare de a băga pe gâtul românilor "parteneriatele civile între persoane de același sex", în disprețul celor 3,5 milioane de români care au votat, în proporție de 92% DA la Referendumul din 6-7 Octombrie 2018 pentru inițiativa legislativă de modificare a Constituției și definirea familiei că fiind întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie”, scrie MIșcarea Noua Dreaptă pe pagina sa de internet, citată de stiripesurse.ro.

La Marșul Normalității vor participa și membrii organizației Frăția Sfântului Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de Biruință. Potrivit acestora, manfestarea are drept scop protejarea „familiilor și copiilor de atacul pe față al homosexualilor și al acoliților lor”.

Spre seară, la ora 17:00, dar tot în Piața Victoriei, are loc Bucharest Pride 2019, care are ca punct de întâlnire intersecția dintre Piața Victoriei - Calea Victoriei și strada Sevastopol. De pe Calea Victoriei, participanții vor porni în marș pentru a parcurge 2.3 kilometri distanță până în Piața Universității, unde se va socializa.

„La Bucharest Pride 2019 facem petrecere de majorat pentru comunitatea LGBTQIA+ pe Calea Victoriei. Vino să te bucuri alături de prima generație care iubește liber, la 18 ani de la abrogarea articolului 200 care pedepsea cu închisoarea relațiile între persone de același sex”, se arată pe pagina de Facebook a organizatorilor.

La această adunare publică, organizatorii estimează participarea unui număr de aproximativ 5.000 de persoane, arată Jandarmeria Capitalei.

„Deplasarea participanţilor se va face pe carosabil cu restricţionarea circulaţiei rutiere, acolo unde situaţia impune. Jandarmeria Capitalei recomandă persoanelor care vor participa la aceste adunări publice, dar şi celorlalţi cetăţeni, să manifeste înţelegere faţă de măsurile luate, să adopte un comportament civilizat, să respecte indicaţiile jandarmilor, să evite conflictele de orice natură şi să anunţe cea mai apropiată patrulă de jandarmi, dacă observă persoane care au un comportament antisocial”, sunt recomandările Jandarmeriei București.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22