Marșul LGBT va avea loc sâmbătă pe Calea Victoriei în locul proiectului „Străzi deschise”

Laurentiu Gheorghe | 09.08.2021

Primăria Capitalei a acceptat cererea Asociației ACCEPT a minorităților sexuale pentru organizarea marșului Pride pe Calea Victoriei, sâmbătă, 14 august, dar cu participarea maximă a 500 de membri LGBTQ.

Pe aceeași temă

De asemenea, reprezentanții minorităților sexuale s-au angajat ca pe toată perioada desfășurării marșului, să respecte dispozițiile legale în vigoare, inclusiv cele privind măsurile de prevenire și combatere a efectelor pandemiei Sars Cov2.

Primăria a anunțat că din cauza riscurilor de securitate dar și contextului pandemic în care ne aflăm, proiectul „străzi deschise” va fi suspendat sâmbătă pentru a face loc desfășurării Gay Parade pe Calea Victoriei, urmând ca din 15 august acesta să fie reluat.

Mai mulți reprezentanți ai Asociației ACCEPT au protestat vineri în fața sediului Primăriei Capitalei după ce instituția condusă de Nicușor Dan nu a autorizat organizarea marșului Bucharest Pride pe Calea Victoriei. Cei de la ACCEPT au scandat „Libertatea noastră, nu cenzura voastră” și „Homofobie la primărie”.

Imediat după protest, Primăria Capitalei a motivat că a propus alte variante, bd. Magheru și șos. Kiseleff, întrucât, în weekend, Calea Victoriei devine pietonală în cadrul evenimentului „Străzi deschise” și marșul nu s-ar putea desfășura în siguranță.

„Deocamdată, Comisia, întrunită în ședință în data de 5 august 2021, a argumentat pericolele la care s-ar putea expune participanții la eveniment în cazul în care acesta s-ar desfășura pe Calea Victoriei, acolo unde în mod tradițional are loc proiectul intitulat ”Străzi deschise. Membrii de specialitate ai Comisiei au avertizat asupra faptului că pe traseul propus de Asociație va exista deja o densitate importantă de oameni care poate reduce posibilitatea organelor de ordine să îi protejeze pe manifestanți”, a transmis Primăria Capitalei, vineri.

De asemenea, cei de la Primărie au spus că solicitarea de a avea 10.000 de participanți pe care a formulat-o ACCEPT este în contradicție cu Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, care prevede o limită superioară de 500 de participanți la mitinguri și demonstrații.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22