Mazăre a înaintat o contestație în anulare pentru condamnarea în dosarul retrocedării plajelor

Laurentiu Gheorghe | 09.11.2019

Completul de 3 judecători de la Înalta Curte a rămas vineri în pronunțare după ce fostul primar PSD al Constanței, Radu mazăre a introdus o contestație în anulare la condamnarea de 9 ani de închisoare.

Pe aceeași temă

Fostul edil al Constanței Radu Mazăre a contestat pe cale excepțională decizia definitivă de nouă ani de închisoare cu executare în dosarul privind fapte de corupție legate de retrocedarea unor terenuri, între care și plaje din Mamaia.

Cei trei magistrați analizează o contestație în anulare, o cale extraordinară de atac prevăzută de legislația penală românească, ce poate fi făcută doar când pe parcursul judecății au existat vicii procedurale grave ce atrag cu sine nulitatea deciziei definitive date într-un dosar.

La termenul de vineri al procesului instanța a discutat doar admisibilitatea de principiu a acestei contestații în anulare, mai precis doar dacă temeiurile invocate permit instanței continuarea judecății pe fondul contestației în anulare, respectiv analizarea pretinselor vicii produse de instanțele anterioare.

Dacă se va admite de principiu această contestație în anulare apărarea fostului edil trebuie să explice instanței de judecată în ce fel au greșit judecătorii din completele anterioare.

Scopul urmărit de Mazăre este anularea sentinței de condamnare definitivă în dosarul retrocedărilor context în care acesta ar fi eliberat de îndată din penitenciar.

Instanța supremă urmează să stabilească dacă acțiunea lui Mazăre este admisibilă de principiu și dacă vor continua judecata sau dacă închid dosarul.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22