Mazăre cere rejudecarea procesului în care este condamnat, pe motiv că era fugit în Madagascar

Dora Vulcan | 11.09.2019

Fostul edil al Constanței, Radu Mazăre, condamnat la 9 ani și zece luni de închisoare, cât era fugit în Madagascar, cere rejudecarea procesului pe motiv că a fost judecat și condamnat în lipsă.

Pe aceeași temă

Fostul primar al orasului Constanta, Radu Mazare, cere rejduecarea dosarului „Retrocedarilor de pe litoral”, în care a fost condamnat la 9 ani și zece luni de închisoare cu executare, pentru că procesul s-a judecat în lipsă, el fiind fugit în Madagascar, unde era rezident, solicitant de azil, scrie Ziare.com,

Cererea lui Radu Mazare a fost depusa pe 18 iunie 2019 la Curtea de Apel Bucuresti si a avut primul termen de judecata pe 6 septembrie și primit un nou termen pentru 10 octombrie.

Mazăre spune că a cerut azil politic cum a ajuns în Madagascar pe 27 decembrie 2017, când a și primit calitatea de rezident, solicitant de azil.

Or, tocmai de această calitate de rezident - solicitant de azil și motivul pentru care l-a cerut, de discriminare politică și de încălcare a drepturilor omului, se leagă Mazăre spunând că această condiție îl împiedica, de fapt, să fie în România.

Ceea ce vrea să spună Mazăre este că statul român și justiția română ar fi trebuit să se oprească în loc la cererea sa de azil politic în Madagascar.

Mazăre este nemulțumit și că a fost condamnat fără să se administereze probe noi și fără a fi audiat pentru infracțiunea de constituire a unui grup infracțional organizat, pentru care fusese achitat de instanța de fond.

El mai reclamă că i s-a încălcat statului de azilant, aflat sub protecția Înaltului Comisariat ONU pentru refugiați și că el, de fapt, nu s-a sustras justiției.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22