Mecanicul Alexandru Stănescu, propus de PSD la ANRE, votat în comisii fără să se prezinte la audieri

Redactia | 14.12.2021

Comisiile reunite de industrii din Senat și Camera Deputaților au dat undă vede marți numirii lui Alexandru Stănescu în comitetul de reglementare al ANRE, deși acesta nu a venit la audieri.

Pe aceeași temă

Cristina Prună (USR) a declarat pentru G4Media că președintele de ședință, Bende Sandor (UDMR), a motivat absența lui Stănescu prin faptul că legea nu prevede în mod expres prezența candidaților la funcții de conducere în ANRE.

În cele din urmă, propunerea PSD a trecut cu 28 de voturi pentru și 11 împotrivă – toate de la USR.

”În 10 minute s-a dat votul fără să îl intervievăm. O bătaie de joc la adresa românilor, deciziile comit de reglementare ANRE au impact asupra facturilor românilor și piața de energie, de miliarde de euro. În contextul actual cu creșteri de prețuri, faptul că trimitem un absolvent de mecanică agricolă nu o facă nici o diferență în viețile oamenilor”, a declarat pentru G4Media Cristina Prună.

Stănescu nu are nici o legătură cu domeniul energiei, ci s-a remarcat cu afaceri în agricultură. Fost deputat în legislatura trecută, Stănescu a fost vicepreședinte la Comisia pentru Agricultură din Camera Deputaților.

Potrivit CV-ului, a absolvit în 1986 Facultatea de Mecanică Agricolă București. Între 1986 și 1993 a fost inginer la S.C. Agromec Vișina S.A, Vișina iar între 1994 și 2012 a fost director general la S.C. Agromec Bucinișu S.A., Bucinișu.

Potrivit declarației de avere, deține mai multe terenuri agricole în Corabia, în suprafață de câtva zeci de hectare, în județul Olt.

Întrebat de ce l-a propus pe Stănescu la ANRE, în ciuda lipsei de experiență, Ciolacu a spus că acesta nu a mai prins un loc pe listele de parlamentari ale PSD.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22