Mediafax. Adrian Bordea: Atacuri CONSISTENTE la indepententa Justitiei sunt posibile si in 2015. Instabilitatea legislativa genereaza instabilitate sociala

T.d. | 03.12.2014

Pe aceeași temă

“Atacuri consistente” la independenta justitiei sunt posibile si in 2015, a spus presedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Adrian Bordea, intr-un interviu pentru Mediafax.

Seful CSM, judecatorul Adrian Bordea, a abordat in cadrul interviului mai multe subiecte precum cazul fostei sefe DIICOT, Alina Bica, volumul foarte mare de munca al magistratilor, dar si urmatorul raport MCV de la Bruxelles.

Trebuie să recunoaştem un lucru greşit al sistemului: volumul foarte mare de muncă. În opinia noastră, este inacceptabil ca la o populaţie de 20 de milioane de locuitori să ai 3.300.000 de procese şi să ai 4.500 de judecători şi 2.700 de procurori”, a spus Adrian Bordea, potrivit sursei citate.

Presedintele CSM a mai aratat ca: “Este un număr mult prea mare, un volum mult prea mare, generat însă, din nefericire, de o instabilitate legislativă care generează o instabilitate socială. Dacă vorbim despre dreptul de proprietate, vedem câte şi câte modificări, şi câte lucruri nefireşti se întâmplă. Pentru că numai stabilitatea legislativă este cea care îţi dă şi stabilitatea socială, altfel ajungem la compromisuri care nu sunt benefice nimănui”, a mai spus Bordea.

Seful CSM a vorbit si despre viitorul raport MCV, despre care spera “sa arate foarte bine”.

De aceea, chiar avem câteva rezultate notabile pe care le putem oferi reprezentanţilor Comisiei Europene. În opinia mea, România a făcut un salt calitativ foarte important. Şi trebuie să profităm de situaţia actuală, pentru că sunt eforturi ale magistraţilor, judecători şi procurori concretizate. Un exemplu în acest sens este că la începutul anului erau în sistem 217 dosare mai vechi de zece ani, iar în vară au fost doar 143”, spune Adrian Bordea, potrivit sursei citate.

Citeste interviul integral pe Mediafax.

CITESTE SI:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22