Medicii ameninta cu greva generala. Ministrul Sanatatii se va intalni cu premierul Ponta si cu ministrul Economiei pentru a gasi solutii de majorare a veniturilor din sistemul sanitar

P.c. | 16.08.2015

Pe aceeași temă

Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii, a anunta ca se va intalni, saptamana viitoare, cu reprezentantii sindicatelor din sanatate si ai medicilor si cu premierul Victor Ponta si ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, pentru a incerca sa gaseasca o solutie de majorare a veniturilor medicilor. Medicii au creat un grup de discutii pe Facebook, intitulat "Medici gata de greva generala. Solicitam salarii decente!", unde solicita eliminarea statutului de functionar public al medicului si salarii decente. Grupul a ajuns sa aiba peste 16 000 de membri, relateaza ziare.com
 
 
"Ma voi intalni saptamana viitoare cu reprezentantii sindicatelor din sanatate si ai medicilor, dar si cu premierul Victor Ponta si ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, si sunt convins ca vom gasi solutii pentru majorarea veniturilor medicilor! Este o misiune in care vom reusi si cred ca am aratat in acesti ani ca imi respect angajamentele!", a scris sambata pe Facebook ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.
 
 
El considera ca puterile statului vor gasi o solutie pentru medici."Chiar daca Inalta Curte a decis ca medicii sunt functionari publici, sunt convins ca impreuna - toate puterile statului - vom gasi o solutie pe care medicii o merita, pentru ca fara un sistem sanitar dezvoltat nu putem evolua ca natiune", spune Banicioiu.
 
 
El subliniaza ca, de cand este la Ministerul Sanatatii, a "observat, analizat si dezbatut problema salariilor medicilor si a personalului medical". "Am vazut in aceste zile reactia medicilor si voi face tot posibilul ca meseria aceasta sa primeasca respectul cuvenit. Ca medic, sunt alaturi de colegii mei, care lucreaza zi de zi pentru binele tuturor pacientilor, in conditii si cu salarii care nu reflecta importanta medicilor si a personalului mediu sanitar.
 
 
 
 
Tot ca medic, stiu cata munca si daruire trebuie zi de zi, ora de ora, depuse de colegii mei pentru a-si indeplini nobila misiune. Ca ministru, am luptat si am reusit, cu sprijinul premierului Victor Ponta si al colegilor mei, sa deblocam posturi, sa redeschidem spitale inchise de cei care acum vin cu solutii miraculoase, dar care nu au facut nimic cat au fost la guvernare.
 
 
Am reusit sa majoram veniturile la 1 ianuarie 2015 pentru 300.000 de oameni din sistemul sanitar, dar mai sunt multe de facut. Sa nu uitam ca Ministerul Sanatatii a propus modificarea legii Sanatatii pentru scoaterea medicului de sub statutul de functionar public!", mai scrie Nicolae Banicioiu.
 
 
Pe 3 decembrie 2014, ICCJ a decis ca un medic angajat cu contract de munca intr-o unitate spitaliceasca din sistemul public de sanatate are calitatea de functionar public si, in consecinta, el poate fi inculpat pentru savarsirea infractiunilor de coruptie. Instanta suprema dadea aceasta decizie dupa ce fusese sesizata de Curtea de Apel Targu Mures pentru rezolvarea unei probleme de drept intr-un dosar penal, in care un medic chirurg a fost trimis in judecata pentru luare de mita.
 
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22