Medicul Grigorescu îi scrie cu ironie lui Florian Bodog: Nici noi cu voi, domnule ministru!

E.b. | 06.01.2018

Medicul Dan Grigorescu, şeful Secţiei de chirurgie plastică şi reconstructivă de la Spitalul Judeţean Braşov, ironizează mesajul lui Florian Bodog, ministrului Sănătăţii.

Pe aceeași temă

 

Potrivit minisistrului certificatele pentru absolvenţii de rezidenţiat au fost transmise de vineri Direcţiilor de Sănătate Publică.

 

Nici noi cu voi, domnule Ministru!, scriie Dan Grigorescu pe paginasa de Facebook.

 

În urmă cu exact o oră (adică la două zile după ce atrăgeam public atenția tuturor, deci inclusiv dânsului, despre umilința la care erau supuși, din nou, sutele de rezidenți ai ultimei promoții de specialiști), Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a postat pe pagina sa politică de FB următorul text:

 

Doresc să-i informez pe toți absolvenții stagiilor de pregătire în rezidențiat care au finalizat aceste stagii în data de 15 decembrie 2017, că certificatele de medic specialist au fost deja transmise de Ministerul Sănătății către Direcțiile județene de Sănătate Publică încă la sfârșitul lunii decembrie, iar pentru cei care au finalizat aceste stagii pe 31 decembrie sau 1 ianuarie, certificatele au fost transmise ieri, 5 ianuarie, urmând ca Direcțiile județene de Sănătate Publică să realizeze distribuția certificatelor. În cazul absolvenților din Capitală, certificatele vor fi ridicate de la Ministerul Sănătății de către Direcția de Sănătate Publică a municipiului București prin delegat în cursul zilei de luni, 8 ianuarie.”

 


O astfel de realitate ar însemna asta că zbaterea noastră privind rezidenții-șomeri a fost de fapt nejustificată, dacă totul ar fi atât de roz-bon-bon? Și dacă da, ar trebui să ne cerem oare scuze?

 

Hai să cercetăm atunci speța și să citim printre rânduri „comunicatul de ministru”! Acesta, în stil de pamflet, ar suna așa:

 

Români! 
 

Urmare „tevaturii” stârnite joi, 4 ianuarie 2018, de aducerea în spațiul public a situației umilitoare în care au fost puși sutele de medici rezidenți la nivel național care și-au finalizat perioada de pregătire în specialitate, vă anunț că i-am pus la muncă pe funcționarii din Ministerul Sănătății, care, două luni de zile (de la începutul lui noiembrie, până la începutul lui ianuarie) au lenevit cu spor.


 
Ca dovadă că sunt extrem de competenți, stă faptul că le-au fost suficiente câteva zeci de ore pentru a întocmi certificatele rezidenților din provincie, astfel că putem spune (fără riscul de a putea fi controlați și dovediți că nu spunem adevărul) că acestea „au fost transmise” de vineri către DSP-urile respective („transmise vineri” însemnând de fapt că vor ajunge doar luni, dar chestia cu „transmise” dă mai bine la public!). În privința celor ale rezidenților din București, și ele sunt gata, dar nu vor putea fi ridicate de la Minister decât luni (vă dați seama că pentru ele se va munci tot week-end-ul!). 
În aceste condiții, dorim să precizăm că noi „ne făcusem treaba” de dinainte de a fi sesizați că nici nu ne apucasem de ea! Nici nu mai contează că, încolțit de ziariști vineri dimineață, am declarat că diplomele vor fi gata de distribuit doar de luni!

 

Așa că, rușine celor peste 11.000 de cetățeni care au reacționat la postarea dr. Grigorescu și celor peste 10.000 care au distribuit-o! 

 

Nu ne mândrim cu ei!

 

Nici noi cu voi, domnule Ministru!, închieie Dan Grigorescu.

 

*****************

 

Dan Grigorescu, şeful Secţiei de chirurgie plastică şi reconstructivă de la Spitalul Judeţean Braov, a prezentat cazul unui tânăr căruia la 31 decembrie i s-a încheiat perioada de 5 ani de pregătire pentru a deveni medic specialist obţinând la examenul de specialitate nota 9,11, dar care acum este şomer, conform News.ro.

 

Şi, în plus,  spune a Grigorescu, în absenţa diplomei de medic specialist, care nu i-a fost eliberată nici la două luni de la susţinerea examenului, nu se poate înscrie nici în Colegiul medicilor, pentru a obţine autorizaţia de liberă practică care i-ar permite să se înscrie la concursurile organizate de spitale.


  

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22