Medicul Virgil Musta: Dacă nu impunem respectarea regulilor, nu reuşim să facem față pandemiei

Redactia | 26.07.2020

Dacă autoritățile nu vor reuși să impună respectarea regulilor de protecție, România nu va face față pandemiei, spune medicul Virgil Mustea.

Pe aceeași temă

Virgil Musta, medicul coordonator al Spitalului COVID din Timișoara, avertizează că dacă autoritățile nu vor reuși să impună respectarea regulilor de protecție, România nu va face față pandemiei. El spune că această luptă cu coronavirusul nu se dă în spital şi că cel mai important este să fie respectate regulile.


„Dacă nu reuşim să impunem respectarea regulilor, cele trei reguli de bază pentru prevenţia bolii, nu cred că vom reuşi să facem faţă pandemiei. Este cert că în toată lumea, acolo unde regulile se respectă, pandemia este ţinută sub control, iar unde nu, din păcate, vedem că se întâmplă ceea ce se întâmplă şi la noi în ţară. Atrag atenţia populaţiei că această luptă nu se câştigă în spital", a declarat la Digi 24 medicul de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, comentând astfel noul record de cazuri de COVID-19 raportate în ultimele 24 de ore în România.”

El a spus că, dacă regulile sunt ignorate în continuare, spitalele, care au oricum resurse limitate, vor fi copleşite, atrăgând atenția din nou că singura soluţie este prevenţia.


Medicul a afirmat că în Timișoara sunt pline și Spitalul de Boli Infecţioase și spitalele suport: "Terapia intensivă este plină, a intrat în funcţiune şi unitatea mobilă de terapie intensivă, iar pe secţie avem foarte mulţi pacienţi care nu sunt critici, dar necesită terapie cu oxigen".


La terapie intensivă sunt internați la acest moment 315 pacienți. În ultima zi, alți 15 români au murit din cauza COVID-19, bilanțul deceselor atingând 2.165.


Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22