Meleșcanu: Candidatura lui Diaconu a fost decisă de Tăriceanu fără consultarea conducerii ALDE

Dora Vulcan | 07.09.2019

Teodor Meleșcanu spune că decizia susținerii lui Mircea Diaconu la prezidențiale a fost luată de președintele Călin Popescu Tăriceanu fără consultarea conducerii ALDE, unde el este vicepreședinte.

Pe aceeași temă

„Sunt vicepreședinte al ALDE și am aflat întâmplător, într-o discuție care nu îmi era destinată mie”, a spus Teodor Meleșcanu într-un interviu acordat Digi 24.

Aflat într-un conflict deschis cu președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, după ce PSD l-a propus la șefia Senatului, după ieșirea ALDE de la guvernare, Meleșcanu spune că ”soluția” susținerii lui Mircea Diaconu la prezidențiale, alături de Pro România, a fost luată fără consultarea conducerii partidului.

„Sunt mai multe mișcări care într-adevăr au creat o stare de preocupare la nivelul ALDE. Într-un partid care este foarte disciplinat și bine structurat deciziile sunt promovate de lideri și acceptate în mare măsură de membri. Marea majoritate, propunându-se ieșirea de la guvernare au acceptat. Ăsta a fost primul pas. Lucrurile care au urmat au fost diferite. Eu sunt membru al ALDE și doresc să rămân membru al ALDE. Pentru noi, punctul cheie după insuccesul de la alegerile pentru Parlamentul European punctul forte era candidatura la președinție a domnului Popescu Tăriceanu. Ne oferea posibilitatea să facem o campanie foarte bună, toată lumea să se implice. Din păcate, s-a ajuns la o altă soluție, susținerea unui candidat indepedent, domnul Mircea Diaconu”, a spus Meleșcanu, la Digi24.

El susține că nimeni din partid ”nu știe cum s-a ajuns” la susținerea lui Diaconu și că decizia nici măcar nu a fost discutată la nivelul conducerii partidului în care el este vicepreședinte.

„E o întrebare excelentă, pentru că nimeni nu știe cum s-a ajuns și nimeni nu a discutat în forurile partidului despre această temă. Sunt vicepreședinte al ALDE și am aflat întâmplător, într-o discuție care nu îmi era destinată mie și am făcut ochii foarte mari. Atunci am aflat de această decizie. Sigur, ulterior ea a fost ratificată, pentru că lucrurile nu aveau cum să se mai întoarcă înapoi”, a adăugat Teodor Meleșcanu.

Acesta a mai spus că a sprijinit „de la bun început” crearea partidului ALDE de către Călin Popescu Tăriceanu, dar că „ALDE nu este un partid pe persoană fizică, este un partid la al cărui succes, la alegerile din 2016, au contribuit o serie de oameni, de organizații”.

„Nu vreau să mă laud, dar, de exemplu, la organizația județeană Prahova, capii de listă pentru senatori – Teodor Meleșcanu – și pentru deputați – doamna Gavrilescu Grațiela – am făcut cel mai mare scor pe România pentru ALDE. Deci, ne-am adus obolul la ceaunul comun al ALDE pentru intrarea noastră în Parlament”, a subliniat senatorul ALDE.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22