Membri ai comisiilor care analizează doctoratele lui Toba, Ontanu si Licu s-au retras

Dora Vulcan | 28.07.2016

Mai mulţi membri ai comisiilor de analiză a doctoratelor lui Petre Tobă, Mihai Stănişoară, Bogdan Licu şi Neculai Onţanu s-au retras, invocând incompatibilitatea sau conflictul de interese, ei fiind înlocuiţi de experţi externi, au declarat surse din cadrul Ministerului Educaţiei pentru MEDIAFAX.

Pe aceeași temă

 

 

 

"Având în vedere incompatibilitatea şi conflictul de interese declarate de unii membri ai comisiilor de analiză a dosarelor aflate pe rolul Comisiei de Ştiinţe Militare aceştia vor fi înlocuiţi cu experţi externi", au declarat surse din cadrul Ministerului Educaţiei pentru MEDIAFAX.

 

La Comisia de Ştiinţe militare sunt analizate tezele de doctorat susţinute la instituţiile militare de învăţământ superior. Este vorba de Mihai Stănişoară, Bogdan Licu, Neculai Onţanu, Petre Tobă, Loredana Popescu, Loredana Radu.

 

În ceea ce îl priveşte pe Petre Tobă, ministrul a obţinut doctoratul la Universitatea Naţională de Apărare Carol I. Tobă şi-a susţinut teza în anul 2011 şi, potrivit unor investigaţii pressone.ro, acesta ar fi plagiat 250 din cele 390 de pagini ale lucrării.

 

 

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a declarat pentru Revista 22 că dacă ministrul Internelor, Petre Tobă, va primi o decizie de plagiat, acesta ar trebui demis. În cazul în care acest lucru nu se va întâmpla, Mircea Dumitru a afirmat că va părăsi Guvernul.

 

   

În cazul celorlalţi doctoranzi menţionaţi, aceştia sunt printre cei nouă care au cerut retragerea titlului de doctor, fiind absolvenţi ai Şcolii doctorale din cadrul Academiei de Informaţii ”Mihai Viteazul”.

 

Potrivit unor surse, cei care au cerut retragerea titlului de doctori sunt: Radu Stroe, fost ministru de interne, Mihai Stănişoară, fost ministru al Apărării, Bogdan Licu, procurorul general adjunct al României, Daniel Moldoveanu, fostul consilier prezidenţial pe probleme de securitate, Romeo Raicu, fost şef al Comisiei parlamentare de control al SIE, Mihail Tudose, fost ministru al Economiei, Neculai Onţanu, fost primar al Sectorului 2, Adela Popescu, fosta secretară a lui Gabriel Oprea şi Loredana Radu, nepoata lui Gabriel Oprea.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22