Membru al unei miscarii extremiste maghiare, retinut de DIICOT pentru intentii teroriste

Tudor Despina | 01.12.2015

Procurorii de la Criminalitate Organizata au retiunut, astazi, o persoana suspectata ca ar fi planuit sa detoneze o bomba in public, in Targu Secuiesc, in contextul manifestatiilor organizate de Ziua Nationala a Romaniei. Autoritatile sustin ca actiunea era motivata de intentii separatiste.

Pe aceeași temă

 

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorist au retinut o persoana cu legaturi la “Miscarea de Tineret 64 de Comitate”, o organizate nationalist-extremista ce urmareste refacerea “Ungariei Mari”, pe care o suspecteaza de intentii teroriste. Persoana in cauza ar fi confectionat un dispozitiv exploziv improvizat pe care intentiona sa il detoneze in public, in Targu Secuiesc, profitand de manifestatia organizata cu ocazia Zilei Nationale a tarii.

 

Materialele si dispozitivele ridicate la perchezitiile efectuate ar fi fost apte sa puna in pericol cetatenii romani si bunurile acestora”, spun procurorii, acesta fiind retinut in urma unei actiuni comune DIICOT-SRI.

 

De asemenea, politia judiciara de la Combaterea Criminalitatii Organizate, Directia de Informatii si Protectie Interna si IPJ Covasna, alaturi de Jandarmeria Brasov, au participat la actiune. Persoana in cauza, mai spun procurorii, ar intra sub incidenta tentativei de “actiuni impotriva ordinii constitutionale” si “nerespectarea regimului materiilor explozive".

 

DIICOT vorbeste despre “realizarea obiectivelor revizionist-separatiste pe care structura nationalist-extremista <Miscarea de Tineret 64 de Comitate”>– HVIM Ungaria le promoveaza in Transilvania in scopul realizarii (…) dezideratului de ingreunare/impiedicare a autoritatilor romane in actul de exercitare a puterii de stat in zona asa-zisului <Tinut Secuiesc>, ca etapa a procesului ce vizeaza refacerea <Ungariei Mari>". Iar suspectul retinut astazi ar fi un “membru marcant al extensiei in Romania a HVIM Ungaria”, acesta asumandu-si “mijloacele si instrumentele necesare confectionarii unui dispozitiv exploziv improvizat pe care intentiona sa-l detoneze in public”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22