Memorandum: 50 de functionari romani care se ocupa de achizitii publice vor fi instruiti in SUA

M. B. | 17.06.2015

Pe aceeași temă

Peste 50 de reprezentanți ai unor instituții românești care se ocupă de achiziții publice vor fi instruiți de americani, potriivt unui Memorandum semnat miercuri de Guvern și Agenția pentru Comerț și Dezvoltare a SUA (USTDA), scrie Agerpres.

 

Funcționarii respectivi vor participa la un seminar de trei zile organizat de profesori ai programului "Dreptul achizițiilor publice" al Facultății de Drept din cadrul George Washington University.

 

"Reprezentanții instituțiilor care se ocupă de achizițiile publice care participă la acest seminar se vor întoarce în ministerele, agențiile și companiile lor cu mai multe instrumente care să îi ajute în obținerea celei mai bune valori pentru banii plătiți pe măsură ce desfășoară achiziții publice deschise și transparente", a declarat însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la București, Dean Thompson, la semnarea Memorandumului.

 

"Achizițiile publice sunt o parte esențială a asigurării supremației legii în economie și în instituțiile în domeniu, asigurând creșterea susținută a României și luptând împotriva corupției", a afirmat Dean Thompson, la Palatul Victoria.

 

La rândul său, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat că un nou pachet de legi privind achizițiile publice va fi adoptat până la finalul anului.

 

"România va avea la finalul acestui an patru acte normative la nivel de lege care vor transpune directiva de achiziții publice. (...) Toate aceste patru acte normative vor fi puse spre consultare publică spre finalul acestei luni și sperăm ca pe toată această perioadă de vară să avem o dezbatere publică intensă cu toți factorii implicați în achizițiile publice", a spus Teodorovici.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22