Merge Dăncilă la dezbaterea de marți cu Iohannis, chiar neinvitată? „Nu știu încă dacă mă duc”

Laurentiu Gheorghe | 18.11.2019

Candidatul PSD la prezidențiale, Viorica Dăncilă, nu a exclus duminică seară, să dea buzna la dezbaterea anunțată de președinte pentru ziua de marți: „Nu știu încă dacă ma duc”, a spus Dăncilă la Antena3.

Pe aceeași temă

Viorica Dăncilă insistă pentru o dezbatere cu actualul președinte cu care concurează în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, iar refuzul lui Iohannis „e o sfidare la adresa românior”. De asemenea, Dăncilă e convinsă că Iohannis o „urăște” pentru independența de care dă dovadă și că nu e marioneta nimănui:

„Cred că mă urăște pentru că sunt un om vertical. Nu sunt un om care să ia ordine”, a spus ea.

Fostul premier a susţinut că a fost jignită de Iohannis, care i-a spus că nu este pregătită, întrebându-se: „De ce nu vrea această dezbatere? Ar arăta valoarea fiecăruia dintre noi”.

„Avem un preşedinte care vrea să împartă ţara în două şi ca toţi cei aflaţi în funcţii înalte să i se subordoneze”, consideră fostul premier, care a adăugat că actualul preşedinte are, o dorinţă de preluare a puterii în statul român, iar comportamentul său „arată dorinţa de dictatură a lui Klaus Iohannis”.

Școala Națională de Studii Politice și Administrative a anunțat că dezbaterea președintelui Klaus Iohannis cu formatori de opinie, jurnaliști și politologi va avea loc marți la Biblioteca Centrală Universitară.

Participarea candidatului PSD Viorica Dăncilă la această dezbatere a fost exclusă categoric de europarlamentarul Rareş Bogdan, un apropiat alactualului preşedinte.

*****

Șeful statului a declarat miercuri, că nu acceptă un eveniment față în față cu candidatul PSD, Viorica Dăncilă: „Voi organiza eu cu echipa mea o dezbatere așezată, marți seara, la care vor fi invitați să dezbată cu mine mandatul pe care l-am încheiat, planul pentru mandatul următor. Voi invita politologi, jurnaliști, formatori de opinie, va fi o discuție deschisă, care cu siguranță va fi pe placul românilor”

SNSPA spune că și-a manifestat deschiderea ”de a asigura un spațiu neutru de desfășurare a unei dezbateri, în contextul apropierii celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din România, pentru buna informare a opiniei publice și pentru cultura democratică a societății românești”.

„Având în vedere anunțul public al candidatului PNL de a organiza o dezbatere cu formatori de opinie, reprezentanți ai mass-media și politologi și în urma dialogului cu echipa de campanie a candidatului Klaus Iohannis, propunerea SNSPA a fost agreată. Evenimentul va avea loc marți, 19 noiembrie 2019, într-un spațiu neutru politic dar, în același timp, reprezentativ pentru societatea românească, respectiv în Aula Bibliotecii Centrale Universitare Carol I”, se precizează într-un comunicat de presă al SNSPA.

„Subliniem încă o dată importanța comunicării publice oneste, deschise, echilibrate, care să atingă teme esențiale privind modul în care funcționează instituțiile politice din România, modul în care s-a derulat mandatul actual al Președintelui României, precum și direcțiile și prioritățile care pot contribui la viitorul țării. Detaliile dezbaterii din 19 noiembrie vor fi comunicate public imediat după ce acestea vor fi agreate de toate părțile implicate în organizarea acestui eveniment”, mai transmite Școala Națională de Studii Politice și Administrative.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22