Merkel si Hollande i-au cerut lui Putin sa aplice prevederile Acordului de la Minsk

M. B. | 30.05.2015

Pe aceeași temă

Preşedintele francez Francois Hollande şi cancelarul german Angela Merkel i-au cerut vineri liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, să încurajeze aplicarea prevederilor din Acordul de la Minsk privind criza din estul Ucrainei, scrie Adevărul.

 

Potrivit unui comunicat al Preşedinţiei Franţei, Francois Hollande și Angela Merkel au avut o conservaţie telefonică, vineri după-amiază, cu Vladimir Putin.

 

Preşedintele francez şi cancelarul german şi-au exprimat dorinţa de a vedea rezultate concrete din partea celor patru grupuri de lucru - politic, economic, securitate şi probleme umanitare - înfiinţate la 6 mai pentru fsoluționarea crizei din estul Ucrainei, unde un armistiţiu fragil este în vigoare între Guvernul de la Kiev şi separatiştii proruşi din regiunile Doneţk şi Lugansk.

 

Din partea Kremlinului a venit o confirmare a discuţiei telefonice dintre cei trei lideri europeni, dar şi o îngrijorare a preşedintelui rus în legătură cu acţiunile armatei ucrainene, care ar fi intensificat bombardamentele asupra unor „obiective civile”. 

 

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a anunţat că Hollande, Merkel şi Putin au discutat asupra unui program de întâlniri la nivel de experţi menit să ajute la punerea în aplicare a înţelegerilor de la Minsk.

 

Astfel, diplomaţi şi oficiali din Franţa, Germania, Rusia şi Ucraina se vor întâlni pe 10 iunie, la Paris, pentru a evalua situaţia din estul Ucrainei, se mai arată în comunicatul postat de Élysée. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22