Mesajul Casei Albe, la 25 de ani de la Revolutia din 1989: Traim intr-o lume mai buna, pentru ca tari ca Romania au ales o Europa unita, libera si in pace

T.d. | 20.12.2014

Pe aceeași temă

“Train intr-o lume mai buna, pentru ca tari ca Romania au ales o Europa unita, libera si in pace”, transmite purtatorul de cuvant al Consiliului National de Securitate american. Bernadette Meehan felicita poporul roman si arata ca “mostenirea anului 1989 traieste, astazi”, la 25 de ani de la Revolutie, se arata intr-un mesaj adresat Romaniei

Acum 25 de ani, cetatenii romani s-au alaturat miscarii pentru libertate care a cuprins Europa Centrala si a eliberat milioane de oameni din spatele Cortinei de Fier. Barbati si femei curajoase s-au ridicat impotriva unui regim represiv si au cerut libertate. Peste 1.000 de romani au murit in Decembrie 1989, dar sacrificiul lor a dus la inlaturarea ultimului regim comunist din Pactul de la Varsovia si la caderea Cortinei de Fier”, transmite Bernadette Meehan.

Oficialul american arata ca:Mostenirea anului 1989 traieste azi, asa cum arata alegerile prezidentiale din Noiembrie, cand romanii si-au exercitat dreptul greu castigat de a-si alege urmatorul lider”.

Traim intr-o lume mai buna pentru ca tari ca Romania si-au insusit sarcina dificila de a se reforma politic si economic si au ales o Europa unita, libera si in pace. In doar o singura generatie, Romania a parcurs un remarcabil drum de la tiranie la libertate, de la o natiune captiva la un aliat NATO. Sfertul de secol care a trecut a adus o schimbare impresionanta, iar viitorul Romaniei este luminos”, mai spuse purtatorul de cuvant al Consiliului National de Securitate american.

Felicitam poporul roman cu ocazia acestei aniversari istorice si privim cu incredere spre continuarea efortului comun de a consolida securitatea, prosperitatea si libertatea in regiune si la nivel global”, conchide Bernadette Meehan.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22