Mesajul de Crăciun al Regelui Mihai: Am traversat aproape un secol împreună

Silvia Simion | 24.12.2015

Regele Mihai spune că generaţia tânără ştie ce vrea, iar "cu onestitatea şi pasiunea tinerilor români" are încredere că prezentul va fi trecut cu bine, mesajul său adresâdu-se și bătrânilor care "dau o lecţie de curaj", celor îndoliaţi, profesorilor, medicilor şi soldaţilor.

Pe aceeași temă

 

Fostul suveran aminteşte că le-a vorbit românilor, pentru prima oară, de Crăciun, în urmă cu nu mai puţin de 75 de ani, iar acum, la aproape un secol distanţă, are încredere în "onestitatea şi pasiunea" tinerilor care ştiu ce vor.

 

"În anul 1940, m-am adresat vouă de Crăciun pentru prima oară. Am traversat aproape un secol împreună, iar astăzi întoarcem încă o pagină din viaţa ţării noastre. Generaţia tânără ştie ce vrea. Cu onestitatea şi pasiunea tinerilor români, am încredere că timpurile noastre vor putea fi trecute cu bine. La sfârşit de an, gândul meu merge şi către oamenii în vârstă, unii singuri, alţii bolnavi. Ei ne dau o lecţie de curaj şi de demnitate.Trimit încurajare celor care lucrează în spitale şi salvează vieţi. Celor care au inimile îndoliate, ca şi celor îngrijoraţi de starea de sănătate a celor dragi, le trimit toată afecţiunea şi compasiunea mea", se arată în mesajul de Crăciun al Regelui Mihai. Acesta invocă profesionalismul profesorilor și militarilor "Le transmit un cuvânt de apreciere celor de la catedră, din toate şcolile. Însufleţirea şi modestia lor sunt un exemplu pentru societate. Militarii noştri îşi fac datoria cu cinste, iar uneori aceasta îi costă viaţa. Ei dau dovadă de curaj şi profesionalism".

 

"Suntem în ajunul sărbătorii naşterii Domnului Nostru Isus Hristos. Familia noastră, precum a fiecăruia dintre voi, are parte de bucurii, dar şi de dezamăgiri şi de griji. Exemplul de iubire şi credinţă al Familiei Mântuitorului se aşază frumos alături de viaţa noastră de zi cu zi. Multe sunt diferite faţă de acum două mii de ani, dar multe au rămas la fel, în lumea oamenilor.Trimit românilor din ţară, din Basarabia şi din toate colţurile lumii, o părintească binecuvântare", mai spune Regele Mihai.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22