Mesajul presedintelui Romaniei cu ocazia aniversarii a 20 de ani de la lansarea OVR

Fara Autor | 03.03.2009

Pe aceeași temă

Doresc sa transmit un salut cordial tuturor participantilor si in numele romanilor sa-mi exprim recunostinta fata de cei care au initiat Operation Villages Roumains, menita sa salveze satul romanesc de la dezastrul planificat cu atata minutiozitate, in numele progresului, de un stat totalitar aflat in pragul descompunerii. Abnegatia cu care organizatii din toata Europa si inalti functionari au aderat la aceasta miscare imi da curajul sa afirm ca Europa are sansa sa se sprijine, dincolo de factorii economici si politici, pe o solidaritate umana si o dorinta de a pastra si transmite valorile comune.
Ajutorul oferit in 1989 satului romanesc, aflat in pragul sistematizarii, amenintat cu disparitia sau alterarea grava a identitatii sale, a insemnat enorm nu doar pentru prezervarea memoriei culturii nationale, dar si pentru mostenirea culturala europeana, vatra romaneasca reprezentand, de facto, un element al genezei civilizatiei pe aceste meleaguri.
La 20 de ani de la infiintarea sa, Operation Villages Roumains a fost si ramane un exemplu graitor pentru amploarea si forta proiectelor nascute din convingere. Aceasta mana intinsa natiunii romane, in vremuri de cumplita amenintare a identitatii noastre, a contribuit la modul in care ne privim si ne pastram propriile noastre traditii.
Demersul international dedicat satului romanesc a revitalizat spatiul rural, l-a readus in centrul atentiei prin diversificarea potentialului sau real, salvand vieti omenesti de la o existenta derutanta, incurajand institutiile locale in a-si cladi singure reperele unei viitoare reconstructii.
In final as dori sa urez celor care au urmat acest crez forta si entuziasmul de a continua, pe acest drum extrem de greu, dar cu nenumarate satisfactii.

Presedintele Romaniei,
Traian Basescu

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22