Metrorex atribuie un contract de 440 MILIOANE DE EURO fara sa anunte compania selectata. Ce spune ministrul Ioan Rus

T.d. | 10.03.2015

Pe aceeași temă

Un contract de 440 de milioane de euro a fost atribuit de Metrorex. Destinat achizitiei de trenuri, contractul ridica semne de intrebare, in conditiile in care Metrorex nu a anuntat compania selectata. De cealalata parte, ministrul Transporturilor sustine ca nu il intereseaza participantii la procedurile de achizitie organizate in minister.

Concret, este vorba despre achizitia a maximum 51 de garnituri de metrou pentru magistrala 5 Drumul Taberei – Pantelimon, contract estimate la 440 de miliane de euro cu TVA.

Metrorex anunta in decembrie ca amana pana in martie desemnarea castigatorului contractului in cauza, pentru care au depus dosare cinci companii: Alstom (Franta), CAF (Spania), CSR (China), Pesa (Polonia) si Astra Vagoane (Romania).

Intrebat cu privire la aceasta chestiune, ministrul Ioan Rus a vorbit despre o “problema de competitie interna”.

"Nu mă interesează niciun fel de participant la nicio licitaţie în minister. Mă interesează ca fiecare companie să respecte legea, criteriile (...) În rest, cine câştigă, e problema competiţiei interne, eu nu ştiu nici câştigătorul, nici dacă-s înalţi, nici dacă-s graşi, nici dacă-s slabi", a spus ministrul, potrivit Mediafax.
 

“Nemtii” lui Rus

O alta problema legata de reteaua de metrou din Bucuresti vizeaza finalizarea liniei Gara de Nord – Aeroportul Henri Coanda. Potrivit ministrului Transporturilor, punerea in functiune a magistralei pana in 2020 depinde de “cat de nemti vom reusi sa fim”.

"Pe Bucureşti - Otopeni în acest moment suntem în situaţia în care am avea o soluţie adevărată, să facem metrou Gara de Nord - Otopeni. Eu cred că ne va ieşi în următoarea lună toată documentanţia necesară, mai ales că acolo există şi proiect", a afirmat Ioan Rus.

La Bucureşti se vor desfăşura în 2020 patru meciuri în cadrul turneului final al Campionatului European de fotbal.

Metrorex va aloca suma de 38,5 milioane lei pentru proiectul magistralei 6 care va lega Gara de Nord de Aeroportul Henri Coandă, al cărei termenul de punere în funcţiune al liniei este anul 2020 la solicitarea UEFA, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă elaborat de Ministerul Transporturilor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22