Metroul din Dr. Taberei nu va fi gata pe 30 iunie așa cum se promisese. Poate la sfarsitul verii

Laurentiu Gheorghe | 28.05.2020

Iaugurarea liniei de metrou M5 Drumul Taberei – Unirii se amână cu toate că ministrul Transporturilor, Lucian Bode promitea luna trecută că pe 30 iunie va inaugura această linie.

Pe aceeași temă

Totuși, magistrala de metrou din Drumul Taberei va putea fi inaugurată până la sfârșitul verii, spun responsabilii de proiect din cadrul Metrorex care nu mai garantează că va fi respectat termenul asumat la începutul anului și anume 30 iunie 2020.

Pe șantier lucrările au fost puțin îngreunate din cauza pandemiei de coronavirus, pentru că unele materiale din import (mai ales cele din China și Italia) au ajuns cu întârziere, dar au fost și probleme cu infiltrațiile de apă, relatează Radio România Actualități.

Probele dinamice, adică testele cu rame de metrou în circulație vor începe de luna viitoare, a precizat pentru RRA Constantin Mustățea, director de investiții la Metrorex: ,,Lucrările sunt aproape de final, la partea de structură acestea sunt peste 99%, iar la finisaje și instalații 97%. Noi estimăm că probele dinamice vor începe luna viitoare”.

Întrebat dacă sunt șanse mai mari pentru jumătatea verii sau pentru sfârșit de vară, responsabilul Metrorex a răspuns că totul depinde de rezultatele probelor dinamice care se fac cu trenurile de metrou în mișcare. Lucrările la Magistrala 5 de metrou au început în 2011 și aveau termen inițial de finalizare 2015. Secțiunea Eroilor-Râul Doamnei din M5 are 10 stații și un depou și va transporta la capacitate maximă 100.000 de călători pe oră în ambele sensuri.

Nu mai devreme de luna trecută, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, dădea asigurări că Magistrala 5 va fi gata pe 30 iunie.

“M-am asigurat, împreună cu premierul Ludovic Orban, în vizita de astăzi de pe şantier că apelul meu lansat către antreprenori a fost înţeles şi lucrările avansează conform graficului. Termenul de 30 iunie rămâne un termen asumat de către antreprenor pentru punerea în circulaţie cu călători a acestei magistrale de metrou! Este o investiţie mult aşteptată de către bucureşteni, care trebuie finalizată conform angajamentelor. Investiţiile continuă pentru că doar aşa putem reporni motoarele economiei, încetinite de criza provocată de pandemia Covid-19”, a scris ministrul pe 16 aprilie pe pagina sa de Facebook.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22