Microsoft primește ajutor de la Walmart pentru a finaliza achiziția TikTok

Laurentiu Gheorghe | 27.08.2020

Walmart a confirmat că s-a aliat cu Microsoft pentru a finaliza achiziția aplicației TikTok de la grupul chinez ByteDance, amenințat de Donald Trump cu interzicerea în SUA dacă refuză să vândă.

Pe aceeași temă

Gigantul retailerilor americani spune că este interesat în special de „capacitatea TikTok de a integra comerțul online și publicitatea într-un mod care să beneficieze creatorii și utilizatorii de pe alte piețe”.

Potrivit canalului american CNBC, TikTok este aproape de un acord cu un cumpărător căruia și-ar vinde operațiunile în Statele Unite, Canada, Australia și Noua Zeelandă, pentru un preț cuprins între 20 și 30 de miliarde de dolari.

Alți potențiali cumpărători au fost citați în presă, inclusiv Twitter și grupul IT Oracle, care a primit sprijin din partea lui Donald Trump.

Președintele american a acuzat luni de zile, fără dovezi, foarte populară rețea de socializare de a folosi datele utilizatorilor americani în interesele Beijing-ului, într-un context de tensiuni crescute cu China.

El a semnat două ordine executive menite să forțeze ByteDance să vândă rapid operațiunile americane ale TikTok, din cauza blocării aplicației din SUA și a cerut ca o parte din prețul tranzacției să se ducă bugetul de stat, stârnind critici.

„Credem că o alianță între Walmart și Microsoft ar răspunde așteptărilor utilizatorilor TikTok din SUA și ar aborda preocupările guvernului american”, notează Walmart.

Sectoarele social media și comerțul electronic au înflorit în timpul pandemiei

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22