Mihai Chirica: Niculae Bădălău îşi manifestă ingrijoararea faţă de ce se întâmplă în PSD

E.b. | 09.01.2018

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, etichetat drept un disident în PSD, afirmă că Niculae Bădălău, preşedintele executiv al PSD, nu a dorit preluarea preşedinţiei partidului prin lansarea, luni, în cadrul CExN al PSD, a unei propuneri de proiect politic pentru anul 2018.

Pe aceeași temă

 


 


"Nu cred că ar fi vrut s-o facă. Ceea ce pot să spun cu certitudine este că domnul Bădălău urmăreşte organizaţiile politice la nivel naţional de mai multă vreme, în special de la începerea guvernării PSD, la începutul anului 2017. Şi, probabil, a vrut să-şi manifeste un act de îngrijorare faţă de ce se întâmplă", a declarat Chirica la Academia Română, după semnarea unui acord de parteneriat cu acest for pentru marcarea Centenarului, conform Agerpres.

 

El a susţinut că "restructurarea Guvernului este actul de voinţă pe care trebuie să şi-l exprime premierul".

 

"Este dreptul premierului, aşa cum am mai spus-o şi cu alte ocazii, să înţeleagă ce trebuie făcut ca lucrurile să meargă mai bine. Şi speranţa mea e că asta doreşte", a spus Chirica.


În ceea ce priveşte organizarea unui congres extraordinar al PSD, Mihai Chirica a declarat că acesta "reprezintă o formă care poate întări un eşec, care deja se prefigurează, sau poate rezolva o problemă".

 

"Eu sper să aleagă o a doua soluţie", a menţionat social-democratul, care susţine că oportunitatea organizării congresului ar deriva doar din abordarea celei de-a doua variante.

 

"Doar dacă urmăreşte a doua soluţie. Că dacă merge pe întărirea eşecului, nu trebuie să aşteptăm alegerile din 2019 să arătăm cât de mici suntem. Trebuie să încercăm să luăm lucrurile din timp, să reformăm acolo unde trebuie făcută reformă, pentru că România democratică are nevoie şi de partide de stânga, şi de partide de dreapta. Degringolada politică din România se datorează şi partidelor de dreapta, care nu ştiu să facă opoziţie, care nu au un punct de vedere coerent şi care dau voie la tot felul de manifestări care nu ajută cu nimic România în momentul de faţă", a mai declarat Chirica.


Despre întrunirea Comitetului Executiv Naţional al PSD de la Iaşi, de la sfârşitul lunii, Mihai Chirica a precizat că îşi doreşte ca întâlnirea să nu fie doar "o vizită de curtoazie".


"Eu mă aştept ca să nu fie doar o vizită de curtoazie şi pur şi simplu să ducă la câteva proiecte pe care şi Iaşiul, alături de toată regiunea de nord-est, le aşteaptă. Să trecem peste comentariile care pot fi subiective asupra traseului autostrăzii, dar nu este posibil ca după atât timp încă să mai discutăm despre traseu, când el ar fi trebuit să devină certitudine", a încheiat Chirica.

 


**************

 

Niculae Bădălău, preşedintele executiv al PSD, a anunţat, luni, că a prezentat în cadrul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al partidului o propunere de proiect politic pentru anul 2018.

 

În proiectul său politic pentru 2018, Bădălău propune punerea în funcţiune a mecanismelor statutare pentru conducerea colectivă a social-democraţilor, întrunirea săptămânală a Biroului Permanent şi prezentarea de către premier a unui raport de activitate anual sau pentru o perioadă îndelungată în cadrul Consiliului Naţional.


El mai pledează pentru "reforma administrativ-teritorială, care trebuie să redevină o prioritate, reconstrucţie ideologică, social-democratizarea militanţilor, comunicarea cu faţa spre societate şi o viziune pentru Europa". 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22