Mihai Fifor dă vina pe președintele Iohannis pentru moartea fetiței din Gura Șuții

Dora Vulcan | 23.09.2019

Mihai Fifor spune că Iohannis este vinovat de moartea fetiței din Gura Șuții, pentru că nu numește măcar un interimar care să conducă sistemul și să coordoneze lupta zilnică a polițiștilor cu criminalii.

Pe aceeași temă

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, al cărui mandat interimar la șefia Internelor a expirat de curând îl acuză pe președintele Klaus Iohannis de faptul că ”mor oameni” pentru că șeful statului refuză să ”deblocheze” activitatea guvernului.

”Domnule președinte Iohannis, v-am întrebat, cu ceva timp în urmă, dacă mai este nevoie să moară oameni ca să deblocați activitatea Guvernului”, scrie Fifor pe pagina sa de Facebook.

El spune că tragedia de la Gura Șuții, unde o fetiță de 11 ani a fost omorâtă de un cetățean olandez, a fost posibilă pentru că MAI rămâne blocat la vârf, fără un ministru interimar care ”să conducă și să coordoneze lupta zilnică a polițiștilro cu criminalii și infractorii”.

”La sfârșitul săptămânii trecute s-a produs o nouă tragedie – o altă fetita, de această dată din Dâmbovița, a fost victima unei crime oribile. Iar asta în timp ce Ministerul Afacerilor Interne rămâne blocat la vârf, neexistând nici măcar un ministru interimar care să conducă sistemul și să coordoneze lupta zilnică a polițiștilor cu criminalii și infractorii.

Acum când, din nefericire, încă o tragedie s-a produs, vă puneți în mod laș un parlamentar cel putin exotic de la PNL să atace premierul și Guvernul pentru că nu ar lua măsuri în domeniul ordinii și siguranței publice.

În mod cinic, și parlamentarul și dumneavoastră știți foarte bine că nu se pot lua aceste măsuri pentru că ați blocat Executivul”, spune Fifor.

Fifor îl acuză direct pe președinte că, prin refuzul său care blochează interimatele, ”nu se pot reforma sisteme vechi” cu ”probleme de zeci de ani”.

”Da, din cauza dumneavoastră, prin blocarea interimatelor, în disprețul Constituției, nu se pot reforma sisteme vechi și cu probleme de zeci de ani. În acest timp mor oameni”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22