Mihai Fifor, pentru Associated Press: Nu trece nicio zi fără o provocare din partea Rusiei

Dora Vulcan | 26.06.2018

Ministrul Apărării Mihai Fifor a declarat într-un interviu pentru The Associated Press, preluat și de The New York Times, că România se confruntă zilnic cu agresiuni din partea Rusiei şi este nevoită să se apere de un val de atacuri cibernetice.

Pe aceeași temă

 

 

 „Nu cred că trece o zi fără o provocare” din partea Rusiei în spaţiul aerian sau în apele teritoriale ale României, a declarat Fifor, adăugând că guvernul lucrează „pentru a descuraja astfel de acţiuni pe cât posibil şi cât de eficient poate”, scrie News.ro. 

 

„Rusia îşi creşte capacităţile militare în peninsula Crimeea practic în fiecare zi; este vorba de noi capacităţi navale, noi fregate, noi submarine”, a mai spus ministrul.

 

Fifor a precizat şi că România plănuieşte să îşi crească bugetul alocat securităţii până la 2% din Produsul Intern Brut şi să demonstreze că este „un bastion al stabilităţii şi securităţii”.

 

Astfel, România ar putea trimite mai mult de 700 de soldaţi, câţi trimite în prezent, pentru misiunea NATO din Afganistan. Fifor a propus creşterea numărului până la 900.

 

Fifor a adăugat că România se confruntă şi cu „un amestec al Rusiei în zona politică şi cu minorităţile şi cu un război economic”, care include opoziţia faţă de construirea unui gazoduct care ar reduce dependenţa de gazul rusesc.

 

Gazoductul, care s-ar întinde din Bulgaria până în Austria, trecând prin România şi Ungaria, ar putea face din România un exportator important de gaz prin conectarea rezervelor din largul Mării Negre, comentează AP.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22