Mihai Selegean, posibila propunere a lui Dacian Ciolos pentru Ministerul Justitiei

Paul Cristescu | 17.11.2015

Mihai Selegean, fost director al Institutului National al Magistraturii, este noua propunere a lui Dacian Ciolos pentru ministerul Justitiei. Cristina Guseth, propunerea initiala, a primit aviz favorabil in Comisii, dar prestatia ei a fost neconvingatoare iar Ciolos a retras nominalizarea sa.

Pe aceeași temă

 

Propunerea a ajuns in aceasta dimineata la Parlament si acesta urmeaza sa fie audiat incepand cu ora 9.00 in comisia juridica, transmite sursa citata.
 

Cine este Selegean?

 

Mihai Selegean s-a nascut la 23 iulie 1975, in Timisoara. A terminat in 1997 Facultatea de Drept din Bucuresti, cu lucrarea de diploma 'Limitele exercitarii dreptului de proprietate privata', arata Hotnews.
 

Intre 1997 si 2003 a fost consilier juridic in Ministerul Justitiei, iar apoi director adjunct in Institutul National al Magistraturii (iulie 2003-ianuarie 2004).
 

A fost director al Institutului National al Magistraturii intre iunie 2004 si martie 2008.
 

Are un masterat in dreptul afacerilor (2000 – 2001) la Universitatea Central Europeană din Budapesta. De asemenea, sunt mentionate si stagii de pregatire la Law School Admission Council, Newtown, Pennsylvania, USA, la Scoala Nationala de Magistratura din Franta, Paris si Bordeaux, la Institutul de Drept Umanitar, San Remo, Italia, la Institutul Francez din Bucuresti privitor la institutiile Uniunii Europene Septembrie si la Comisia Europeana a Drepturilor Omului, Strasbourg.


Mihai Selegean, directorul INM, i-a adresat in mai 2007 ministrului Tudor Chiuariu o scrisoare prin care i se cerea sa-si anuleze vizita la INM, in asteptarea clarificarii motivului solicitarii ministeriale de revocare a procurorului Doru Tulus din functia de sef al Sectiei a II-a a Directiei Nationale Anticoruptiei (DNA), scria atunci gandul.info. Gestul directorului INM a fost criticat de catre unii membri ai CSM. 

 

Cristina Guseth, retrasa de la Justitie desi a primit aviz favorabil in Comisii

 

Dupa o audiere maraton de peste doua ore in fata a sapte comisii, Cristina Guseth a primit aviz favorabil pentru Ministerul Justitiei. Prestatia ei a fost insa neconvingatoare.

 

 

Declaratiile facute de Guseth imediat dupa vot: „Din prima secunda am fost de buna credinta si am spus ca nu sunt jurist. Ceea ce imi propun este sa fac management pentru acest minister. M-am emotionat si am ratat un raspuns pe care in mod normal l-as fi stiut. In pofida acestei umilinte, ramin sa duc Romania in structurile euroatlantice.

 

Premierul desemnat Dacian Ciolos a anuntat pe Facebook ca retrage nominalizarea Cristinei Guseth ca urmare a prestatiei din Parlament. "Pentru a nu vulnerabiliza in niciun fel increderea in ministrul Justitiei din Guvern, intr-un an foarte important pentru mentinerea credibilitatii activitatii Justitiei, am hotarat sa retrag propunerea doamnei Cristina Guseth pentru acest portofoliu. Dimineata voi inainta conducerii Parlamentului o noua propunere", a anuntat Dacian Ciolos pe Facebook, la o ora dupa miezul noptii.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22