Mihai Seplecan, presedintele CJ Cluj, cere demisia ministrului Justitiei: Robert Cazanciuc ne arata ca Legea poate fi folosita in interes de familie

P.c. | 13.08.2015

Pe aceeași temă

Mihai Seplecan, liderul PNL Cluj, cere demisia ministrului Justitiei, Robert Cazanciuc, dupa cea acum cateva zile ceruse demisia procurorului general Tiberiu Nitu, acuzand faptul ca Robert Cazanciuc ar folosi legea in interes de familie, acesta fiind verisorul sotiei lui Victor Ponta, relateaza Hotnews.

 

Robert Cazanciuc a trimis miercuri Consiliului Superior al Magistraturii o solicitare de a verifica daca declaratiile recente ale lui Seplecan si a altor lideri PNL, aduc atingere independentei justitiei, prin acuzatiile lansate de liberali la adresa procurorilor de la Parchetul General care au decis sa nu inceapa urmarirea penala a sefului Guvernului pentru neorganizarea alegerilor partiale in Cluj.
 

Cititi declaratia lui Seplecan:

 

"Dupa Procurorul General Tiberiu Nitu, vine si ministrul Justitiei Robert Cazanciuc sa ne arate ca Legea poate fi folosita in interes de familie. Mai intai, Tiberiu Nitu, colegul de facultate al premierului cu dosar penal, a fost amabil sa ignore trei decizii de instanta judecatoreasca prin care se confirma faptul ca Guvernul nu a respectat legea privind organizarea la termen a alegerilor partiale locale si parlamentare si le-a blocat in mod intentionat. Mai mult, procurorul sef nu a raspuns in termenul legal, conform prevederilor legii, contestatiei depuse de mine.
 

Acum vine verisorul Robert Cazanciuc sa ceara Consiliului Superior al Magistraturii declansarea de verificari pentru a se stabili daca recentele mele declaratii cu privire la modul in care si-a facut datoria fata de Lege colegul de facultate Nitu, fata de varul Ponta, aduc atingere independentei Justitiei. Si cui i se adreseaza aceasta cerere? Presedintelui CSM, Marius Badea Tudose, fost coleg de generatie cu Victor Ponta, Tiberiu Nitu si Robert Cazanciuc. Constat cam multa "amicitie" la nivel inalt in Justitie.
 

CITITI SI: Ministrul Justitiei cere CSM sa verifice daca declaratiile liberalilor referitoare la procuorii care i-au dat NUP lui Ponta incalca independenta justitiei

 

Declaratiile mele, care ar aduce 'atingere' Justitiei in viziunea varului-ministru Robert Cazanciuc, sunt cu privire la faptul ca procurorul de caz nu poate infrange decizii, chiar daca nu definitive, ale unor instante - ori in speta formulata impotriva premierului cu dosar penal Victor Viorel Ponta, pentru abuz, exista trei decizii a trei instante din Romania: Curtea de Apel Cluj si de doua ori Curtea de Apel Bucuresti, care confirma faptul ca Guvernul nu a respectat legea privind organizarea la termen a alegerilor partiale locale si parlamentare si le-a blocat in mod intentionat. Trei instante vorbesc despre un exces de putere din partea Guvernului Victor Viorel Ponta, confirmand de trei ori, independent, incalcarea legii, dar procurorul de caz si seful sau de sectie decid sa ignore evidenta si sa-l scoata de sub urmarire penala

 

In plus, dupa cum am aratat, in mod cu totul inexplicabil, procurorul sef de sectie emite o ordonanta de respingere a plangerii initiale cu o intarziere de 45 de zile, fata de prevederile legii. Motive suficiente sa cred ca cel care aduce atingere independentei Justitiei este chiar Tiberiu Nitu si sa-i cer demisia.
 

In mod similar, consider a fi o atingere adusa independentei Justitiei si interventia varului-ministru de Justitie Robert Cazanciuc. Nu l-am vazut pe ministrul Robert Cazanciuc a fi activ sa ceara Consiliului Superior al Magistraturii declansarea de verificari cu privire la atingerea independentei Justitiei atunci cand, de exemplu, Guvernul varului Ponta a dat Ordonanta 55 din 2014 prin care s-a legalizat migratia politica. Sa zicem ca nu era treaba domniei sale sa se intrebe cu privire la o Ordonanta care suspenda temporar Legea ca atatea alte ordonante date abuziv de catre varul-premier Victor Ponta. Dar incalcarile repetate ale legii facute in Diaspora cu ocazia alegerilor prezidentiale din noiembrie anul trecut nu sunt treaba auto-sesizarii domniei sale? Sau scandalul de viol din judetul Vaslui care a scos la iveala o serie de cardasii intre unii magistrati si inculpati? Sau faptul ca, in dispret fata de prevederile legii, unei contestatii i se raspunde cu o intarziere de 45 de zile?
 

Ar fi cazul sa se verifice daca nu cumva aceasta stare de cumetrie la nivel inalt in Justitie nu este motiv de politizare si de atingere a independentei acesteia? Pentru acuratetea si transparenta actului de Justitie si mai ales a verificarilor cu privire la cata atingere aduc acestuia declaratiile mele politice, consider ca se impune eliminarea oricarei suspiciuni de cumetrie la nivel inalt in ministerul Justitiei. Se impune si demisia ministrului Robert Cazanciuc."

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22