Mihai Șora: Daca nu ne adunăm, om cu om, cât mai repede, vom deveni în curând provincie rusească

Laurentiu Gheorghe | 20.02.2019

Filosoful Mihai Sora îi îndeamnă pe români să iasă din nou în stradă și atrage atenția că România riscă să devină în curând o provincie rusească.

Pe aceeași temă

Postarea filosofului Mihai Șora pe Facebook:

„Oameni buni,

1. Nici disperarea, nici lehamitea, nici sila nu sunt constructive. Nu poti cladi ceva solid si viabil cu greata, din repulsie pentru cei aflati la putere. Nu poti trai cu lehamitea atarnata de gat. Aceea nu este viata.

2. O dictatura nu apare ca o zana imbujorata, batand diafan in geam - toc-toc - "Buna dimineata. Sunt dictatura!"

Daca nu ne adunam, OM CU OM, cat mai repede, vom deveni in curand provincie ruseasca", scrie Mihai Sora pe Facebook.

Mai mult, el spune ca nu va fi ca in 1948, "cand aveam cizma bolsevica pe grumaz", ci va fi mult rau: nu veti vedea cozorocul Armatei Rosii, ci bastoanele Jandarmeriei romane.

"Si nu, nu va fi ca in 1948, cand aveam cizma bolsevica pe grumaz, cand nu stiam unii de altii, cand nu exista nicio sursa credibila de informare, nici precedent in istorie. Va fi mult mai rapid si mult mai pervers.

Nu veti auzi vorbindu-se ruseste pe strazi si in toate institutiile, ci tot romana aceea stricata, precara si agramata a romanilor nostri get-beget, catarati la conducerea tarii. Nu veti vedea cozorocul Armatei Rosii, ci bastoanele Jandarmeriei romane", se mai arata in mesajul postat de Mihai Sora.

Spre deosebire de anii '50, spune filosoful, acum exista avantajul tehnologic. Astfel, Mihai Sora spune ca niciodata protestele nu au fost mai necesare, iar romanii trebuie sa se adune "om cu om" inteligent si eficient.

"Avem - fata de anii '50 - acest avantaj tehnologic: putem comunica liber. Ne putem inca citi, auzi, organiza: OM CU OM.

Sansa aceasta (caci este o sansa) nu trebuie irosita varsandu-ne naduful ori lamentandu-ne pe facebook, ci adunandu-ne: OM CU OM - si facand-o in chip inteligent si eficient.

Nu va amagiti cu iluzia ca nu vor putea frauda alegerile! Ca veti sta cu ochii in patru, atenti la miscarile lor. Daca sunt capabili sa-si faca un Parchet pentru a controla magistratii, inseamna ca pot - in realitate - face orice. Nu va amagiti cu iluzia ca - dand bir cu fugitii, plecand pe alte meleaguri, intr-o alta tara - veti trai linistiti si senini: spectacolul tarii voastre muribunde va va urmari pretutindeni.

Niciodata protestele noastre nu au fost mai necesare. Eu, unul, voi continua sa protestez in Piata Victoriei", incheie Mihai Sora.

Reamintim că un protest este anuntat pentru duminica seara. Intitulat "Abrogati si apoi plecati!", protestul se va desfasura in Piata Victoriei, duminica, 24 februarie, incepand cu ora 18:00.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22