Mihai Tudose despre Liviu Dragnea: „Este bătaia de joc la adresa țării”

Laurentiu Gheorghe | 04.02.2019

Fostul premier Mihai Tudose, trecut la Pro România, l-a criticat pe Dragnea pentru întârzierea adoptării bugetului pe 2019. Pesediștii buni sunt doar cei care îi închină lui ode zilnic, ceilalți sunt răi.

Pe aceeași temă

Fostul prim-ministru Mihai Tudose, deputat Pro România, a criticat, luni, întârzierea adoptării proiectului de buget pe 2019, susţinând că este "o mare mârşăvie" ca ţara să fie lăsată să funcţioneze în fiecare lună ''cu o doisprezecime din buget''.

"În primul rând aş întreba: Care buget? Unele dintre elementele deciziei pe care am luat-o este bătaia de joc la adresa ţării. Suntem în februarie. Înţeleg că este o mare mârşăvie să o tot lungeşti ca ţara să funcţioneze în fiecare lună cu o doisprezecime din buget, fiindcă bugetul pe care l-am făcut eu cu echipa mea în 2017 a fost un buget bun, a funcţionat în 2018, în pofida modului în care a fost guvernată. Dar să aplici acum, cu toate creşterile care sunt la energie, la salarii, la salariul minim, la cheltuielile de personal, să ţii ţara în acest sistem de tot aplicăm bugetul de anul trecut ca să ajungi în situaţia să vii cu un buget care este un dezastru, după cum am văzut schiţa, dar, repet, deocamdată, nu este (n.r. - bugetul) pentru că e ca în poveste: astăzi îl zărim şi el nu e", a spus Tudose, întrebat despre proiectul de buget.

El a spus că nu înţelege de ce adoptarea bugetului s-a amânat.

"Nu înţeleg, suntem în februarie. Dacă el (bugetul - n.r.) ar fi gata astăzi, votat în plen, în luna martie autorităţile locale tot nu l-ar avea gata. Deci orice zi de azi pe mâine înseamnă că bugetul ajunge la autorităţile locale prin aprilie. Dacă vi se pare că asta înseamnă grijă faţă de ţară, plus vitamina D...", a adăugat Mihai Tudose.

Fostul premier a criticat şi afirmaţia liderului PSD, Liviu Dragnea, referitoare la finanţarea programelor de acordare a vitaminei D pentru copii.

"Despre celebra propunere cu vitamina D, dacă ar trăi în lumea reală ar ști, pe de o parte, că vitaminele nu se iau de nebune când vrea oricine, ci pe bază de prescripţie, oricum pentru copii sunt gratuite, deci - bine aţi venit în realitatea românească!", a mai spus Tudose.

„Am convingerea ca am procedat bine că am plecat. Comentariile liderului de partid au fost că suntem buni si răi, că cei care stau în partid și îi închină ode zilnic sunt pesediști buni, cei care nu sunt de acord cu ceea ce face el sunt securiști răi, care iau vitaminele de la gura copiilor. Ca și paranteză, dacă ar trăi în lumea reală, ar ști, pe de o parte, că vitaminele nu se iau de nebune, ci pe bază de prescripție, iar pentru copii sunt gratuite. Bine ați venit în realitatea noastră”, a declarat, luni, Tudose.

Fostul premier a demisionat săptămâna trecută din PSD și s-a alăturat Pro România.

Întrebat duminică, după ședința CEx, dacă se așteaptă ca alți parlamentari să demisioneze din PSD, Dragnea a replicat: „Eu nu mă aștept niciodată. Dacă nu mai e niciun acoperit, nu mai pleacă niciunul. Dacă mai e, mai pleacă”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22