Mihai Tudose despre negocierile Ponta – Dăncilă: Care PSD? Al lui Cuc, al lui Arsene? Am înnebunit?

Laurentiu Gheorghe | 24.07.2019

Europarlamentarul Pro România amenință cu plecarea din partid dacă Victor Ponta negociază o coaliție de guvernare din septembrie cu PSD, așa cum a declarat marți seară la Realitatea TV.

Pe aceeași temă

Tudose a declarat miercuri că nu s-a discutat în partid și Ponta nu este mandatat să discute cu Dăncilă intrarea la guvernare a Pro România în luna septembrie, eventual în locul ALDE în cazul în care ar rupe coaliția cu PSD.

„Eu nu înțeleg, la ce am mai plecat din PSD? Nu am plecat numai din cauza lui Dragnea! PSD astăzi e PSD care zice că a câștigat alegerile dar l-au furat marțienii, care îl ține pe Cuc la Transporturi și care o ține pe Cati la Educație. Eu susțin că suntem buni să intrăm la guvernare, dar cu premier Pro România și nu cu acest PSD. Care PSD, al lui Cuc, al lui Arsene?, a spus Mihai Tudose, citat de Mediafax.

„Se auzea pe vremea lui Dragnea că ea vrea să își dea demisia dar nu i-o acceptă Dragnea. Acum nu mai e Dragnea, poate să își dea liniștită demisia, de ce nu și-o mai dă? Cum adică e Dăncilă așa brusc deșteaptă și noi o susținem la prezidențiale? Ce, am înnebunit?!, a continuat fostul premier.

Acesta a precizat că aceeași poziție o are și față de negocierile purtate de Victor Ponta cu președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

”Nu sunt de acord nici cu chestia asta, să iasă Călin de la guvernare și să îl susținem pe el. Călin e tot ăla care a luat 4% în sondaje, nu înțeleg logica. La orice sondaj ar face, tot atâta ar avea. Ieri PSD a decis că cel mai bun produs al PSD e Viorica Dăncilă. Soluția noastră e candidat propriu și asta e!”, a explicat Mihai Tudose.

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat marţi că ar intra împreună cu partidul său la guvernare dacă ar fi restructurat guvernul Dăncilă. Fostul premier vrea un executiv cu mai puţine ministere şi o restructurare solidă a administraţiei publice. „Dacă va fi un proiect în care să credem vom intra și la guvernare, acum nu putem în condiţiile acestea. (...) Aș merge și aş susține guvernul dacă vine cu proiecte în care să cred. De ce să nu susțin? noi suntem Pro, cei de la USR sunt contra. (...) Soluția este o restructurare integrală a guvernului, și apoi te duci în jos pe schimbarea administrației publice; un alt guvern, maxim 20 de ministri, restructurare solidă.”, a declarat Victor Ponta, la Realitatea TV.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22