Mihai Tudose: E de noaptea minții ca ALDE să fie pețitoarea Pro România la guvernare

Dora Vulcan | 12.08.2019

Fostul premier PSD Mihai Tudose, acum la Pro România, a ironizat luni pretențiile ALDE de a repartiza posturi în guvern pentru partidul condus de Victor Ponta.

Pe aceeași temă

”.... Aflăm de pe toate sursele media că azi la 17:00 faimosul CEX PSD discută, printre altele, solicitarea ALDE de repartizare a unor posturi în Guv Dăncilă.. atât pentru ei (ALDE), cât și pentru PRO România....
E noaptea minții... Că ALDE are și așa prea multe față de ceea ce reprezintă... e problema PSD! Dar că a devenit și pețitoarea PRO România parcă e cam muuuuult prea mult!!!
Asta și în condițiile în care Victor Ponta a declarat ieri că NU se pune problema intrării la guvernare în Guv Dăncilă.....
Așa că, dragă CEX, vezi cu alde ALDE ce faci!”, a scris fostul premier pe pagina sa de Facebook.

Observațiile fostului premier PSD, debarcat de la conducerea guvernului în ianuarie 2018 după un conflict cu fostul președinte PSD, Liviu Dragnea, acum în pușcărie, survin negocierilor pe care președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că partidul său le poartă cu Pro România pentru crearea unei alianțe politice.

Liderul Pro Romania, Victor Ponta, s-a intalnit cu Tariceanu pentru a negocia formarea unei aliante.

Varujan Vosganian a declarat ca discutiile au vizat crearea unei forte politice de aproape 70 de parlamentari care sa reconfigureze structura Parlamentului. Insa niciuna dintre parti nu a comunicat vreo decizie pana in acest moment.

PSD se va întruni luni, de la ora 17.00, dupa sedinta de guvern de la Palatul Victoria, în care PSD va trece rectificarea bugetara fara acceptul ALDE.

Întâlnirea liderilor PSD vine după amenințările repetate ale ALDE privind o presupusă ieșire de la guvernare dacă social-democrații nu îl susțin pe Călin Popescu Tăriceanu drept candidat comun la prezidențiale. ALDE și-a camuflat nemulțumirea legată de prezidențiale în reproșuri față de modul în care PSD a realizat proiectul de rectificare bugetară. De asemenea, liderii ALDE au angajat discuții cu Victor Ponta pentru formarea unei alianțe politice în Parlament, situație fără precedent în politica post-decembristă.

Legat de restructurarea Guvernului, PSD este de acord cu micsorarea numarului de ministere si reducerea numarului secretarilor de stat, insa nu este de acord cu impartirea portofoliilor 50% la PSD si 50% la ALDE+Pro Romania, cum ar fi cerut Tăriceanu.

În ședința CEX este de așteptat, spun surse social-democrate, să se voteze o parte din solicitările ALDE, după care PSD să iasă public cu un punct de vedere foarte clar.

Un punct important cu care Dancila si Tariceanu nu au fost de acord este ca fiecare partid si-a anuntat propriul candidat la prezidentiale. Ambii lideri si-au exprimat dorinta pentru un candidat comun al coalitiei la scrutinul din toamna.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22