Mihalache, despre politica externă a României: Riscăm să părem mai prosti decat suntem

Vlad Toma | 29.03.2016

Dan Mihalache, seful Cancelariei Prezidențiale, a iesit din nou in evidenta cu o declaratie facuta in cadrul unei dezbateri despre pozitia România în contextul euroatlantic regional.

Pe aceeași temă

 

Intr-o replica pe care i-a dat-o consilierul premierului Dacian Cioloş pe politică externă, Cătălin Ungur, Mihalache a spus că nu trebuie "să ne autoflagelăm şi să ne explicăm între noi fără să ne întrebe nimeni cât de slabă şi lipsită de imaginaţie" este politica externă a României deoarece riscam "să părem mai prosti decat suntem."

 

"Nu cred că trebuie să ne autoflagelăm şi să ne explicăm între noi fără să ne întrebe nimeni cât de slabă şi lipsită de imaginaţie e politica externă a României pentru că există şi asemenea tentaţii a unor actori politici, a unor analişti politici sau a unor comentatori. Până la urmă, riscăm să părem noi înşine, iertaţi-mi cuvântul neacademic, mai proşti decât suntem", a susţinut Dan Mihalache, citat de evz.ro

 

Cătălin Ungur, consilierul premierului Dacian Cioloş pe politică externă, declarase in prealabil că România este mult prea puţin prezentă în dezbaterile publice europene, transatlantice sau la Washington. 

 

"Ştim exact ce vrem de la summitul NATO de la Varşovia, ştim în ce măsură putem să avansăm parteneriatele strategice, dar, din punctul meu de vedere, nu este suficient. Este doar o componentă care ne asigură o poziţionare pe o anumită dimensiune astfel încât să fim cât mai puţin surprinşi dacă cineva face o mişcare. Cred că trebuie să adăugăm la această componentă o componentă de prosperitate, de dezvoltare economică", a explicat Ungur, conform sursei citate.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22