Mii de oameni in strada: Protest inspirat de mesajul Regelui Mihai: Justitie, nu coruptie!

E.b. | 17.12.2017

Sunt 4.000 de protestatari care au ajuns în apropiere de Parlament. In jur de 3.000 de persoane au plecat in mars spre Parlament, pe Calea Victoriei. Anterior, pe o vreme rea, 1.000 de persoane protestau in Piata Victoriei, dupa ce un mars de protest fata de modificarile legilor justitiei a fost programat pe Facebook.

Pe aceeași temă

 

Proteste în București și în țară faţă de legile justiţiei şi amendamentele la Codurile penale, proiecte care vor fi dezbătute mâine, în Senat şi, respectiv, în comisia specială condusă de Florin Iordache (PSD). Peste 12.000 de oameni protestează în București și în țară . Jandarmii nu lasă protestatarii să se apropie de Palatul Parlamentului

 

UPDATE 20.27: Jandarmii au blocat accesul protestarilor spre Palatul Parlamentului, punand graduri. Oamenii huiduie si scandeaza" Jandarmeria apara hotia!" si "Lasati-ne sa trecem"

 

Ora 20.22: In fata Parlamentului, jandarmii au postat pe strada circa 10 dube, ca sa blocheze accesul multimii in fata sediuluiu legislativului.

 

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, a declarat, la Digi24, că oamenii care manifestează în Bucureşti nu au voie pe trotuarul de lângă gardul Parlamentului, pentru că este obiectiv cu pază militară.

 

Georgian Enache a susţinut că măsurile din apropierea Parlamentului au fost luate pentru a nu bloca circulaţia pe Bulevardul Naţiunile Unite şi pe Bulevardul Libertăţii. El a spus, totodată, că oamenii nu pot fi lăsaţi pe trotuarul de lângă gardul Parlamentului pentru că este ”obiectiv cu pază militară, cu pază deosebită” şi nu e permis să se manifesteze atât de aproape.

 

Sunt 4.000 de protestatari care au ajuns în apropiere de Parlament.  Accesul este însă blocat pe ambele bulevarde, iar grupul nu poate înainta nici spre Camera Deputaților, nici spre Ministerul Justiției, conform Digi24.


La Bucureşti 4.000 de oameni se îndreaptă spre Parlament. Numărul manifestanţilor de la Cluj depăşeşte 5.000. La Braşov peste 1.000 de oameni au ieşit în stradă şi strigă: Zăbrele pentru lichele, iar la protestul de la Constanţa au participat aproximativ 50 persoane, care strigau: „Politicienii ne arătau degetul din maşinile lor Q7“, scrie Adevarul.

 

UPDATE Ora 20.15: Coloana cu mii de bucuresteni e acum pe Bd Libertatii, in drum spre Parlament

UPDATE Ora 20.00: Circa 10.000 de oameni au strigat minute in sir Jos Comunistii! si Timisoara! in Piata Revolutiei, in fata Palatului Regal, unde pana ieri a stat sicriul cu corpul Regelui Mihai.


Ora 19.57: Aproximativ 10.000 de oameni protesteaza acum in Bucuresti, conform NotNews.

 

UPDATE  Peste 5.000 de protestatari la Cluj: „Să fim cu toţii în stradă şi să dăm alarma” , conform Adevarul.

Câteva mii de persoane sunt în centrul Clujului la protestul organizat în această seară, în centrul Clujului. Clujenii protestează faţă de modificarea legilor justiţiei. 

 

 

UPDATE 20.06 Numărul manifestanţilor din Cluj depăşeşte 5.000. 

20.02 Manifestanţii din Cluj se îndreapta din cartierul Mărăşti spre cartierul Gherogheni. În zona Iulius Mall mai multe autobuze sunt blocate din pricina coloanei de protestatari.

 

UPDATE Ora 19.46: Protestatarii au inceput sa aplaude in momentul in care au ajuns in dreptul Palatului Regal si au inceput sa strige "Regele Mihai"

Ora 19.38: Oamenii striga "Hotii", "Jos comunistii", "Regele Mihai", "Justitie, nu coruptie" si bat in tobe, in timp ce merg spre Palatul Parlamentului. 

Ora 19.30:  In mars spre Parlament sub prima ninsoare a iernii:

 

 

UPDATE Ora 19.18: Aproximativ 3.000 de persoane au plecat in mars spre Parlament, pe Calea Victoriei, dupa ce s-a creat o mica busculada, din cauza ca jandarmii nu ii lasau pe protestatari sa plece pe strada, argumentand ca nu au autorizatie. Oamenii au fortat cordonul creat de jandarmi, arata HotNews.

Ora 19.11: Aproximativ 1.500 de oameni protesteaza acum in Bucuresti. Grupuri de oameni vin dinspre gurile de metrou spre piata din fata Guvernului.
Ora 19.03: Proteste se desfasoara la aceasta oara si in Bacau si Galati.
Ora 18.56: La Cluj, mai bine de 600 de persoane au iesit in strada.
Ora: 18.55: La Iasi, aproximativ 500 de oameni protesteaza in Piata Unirii.
Ora 18.39: La Bucuresti, sunt aproximativ 1.000 de oameni in fata Guvernului. Lumea continua sa vina. Protestatarii nu au mai plecat, asa cum era programat, in mars spre Parlament.

 

Protestul porneste la unul dintre mesajele Regelui Mihai, transmis in timpul discursului sau din Parlamentul Romaniei, in 2011 -" Se cuvine sa rezistam prezentului si sa ne pregatim viitorul". 


Protestatarii erau asteptati sa plece in mars pe traseul Piata Romana - Universitate - Piata Unirii - Piata Natiunilor Unite - Parlament. Organizatorii, comunitatile 600000 pentru Rezistenta, Insistam, Asociatia Civica ProFest, Evolutie In Institutie, Declic, Coruptia ucide si Rezistenta TV, sustin ca marsul vizeaza si alte probleme, cum ar fi nationalizarea mascata a Pilonului II de pensii, modificarile codului fiscal, problemele din sanatate, educatie, infrastructura, economie, cultura, precum si faptul ca "Gabriela Firea face un stat in stat din primaria Bucuresti", prin firmele infiintate de primarul general al Bucurestiului.

 

Ora 18.13:  Cele cateva sute de persoane striga "Hotii" si "Justitie, nu coruptie!". Oamenii au steaguri tricolore, vuvuzele si tobe.

 

Marsul de protest are loc dupa ce, la ora 15.00, tot in Piata Victoriei, a avut loc un falshmob de sustinere a independentei justitiei.

 

 

 

 

DESCRIEREA EVENIMENTULUI DE CATRE ORGANIZATORI

 

"Se cuvine să rezistăm prezentului și să ne pregătim viitorul" Regele Mihai, discurs în Parlamentul României, 25.10.2011

 

Ieșim duminică să tragem un semnal de alarmă față de asaltul împotriva justiției. 
(LUNI, 18 Decembrie, la Senat se dă votul final pe Legile Justiției)


 

Ne întâlnim la ora 17:00 în Piața Victoriei, urmând să plecăm în marș către Casa Poporului la ora 18:00. 
Traseul va fi următorul : Piața Victoriei - Piața Romană - Universitate - Piața Unirii - Piața Națiunilor Unite - Parlament, unde ne oprim și aprindem luminile telefonului.


 

Sau fiecare în orașul lui.

 

Hai să fim cu toții în stradă duminică pentru a da alarma! Tăcerea noastră e puterea lor, așa că hai să facem gălăgie! Luptăm până la capăt.

 

E nevoie de următoarele: Oale/cratițe/capace/polonice/linguri/
În acest fel ne facem auziți. Vedeți cum a fost la Cluj duminica trecută :https://www.facebook.com/coruptia.ucide/videos/724969691025272/


 

Îi PUTEM opri? Da, categoric! 
 

VREM să îi oprim? La întrebarea asta va trebui să ne răspundem fiecare în parte, onest.
Ce e sigur, însă, e că răspunsurile noastre, adunate la un loc, vor determina viitorul nostru și al României pentru mulți ani de acum încolo.
O descriere a ce urmează să se întâmple în România : 
https://www.petreanu.ro/noul-penal-imaginat-politicieni-descrie-republica-romana-infractorilor/

Cum evoluează calendarul pentru încătușarea Justiției:
https://www.hotnews.ro/stiri-esential-22176276-alerta-amendamente-distrugatoare-pentru-justitie-suspectii-coruptie-nu-mai-pot-arestati-preventiv-procurorii-nu-mai-pot-comunica-nici-fel-informatii-din-dosare-beneficiul-cui-modifica-articolul-referi.htm

In afara de legile justiției sunt mai multe probleme presante:

- Nationalizarea mascată a Pilonului II de pensii
- Modificările codului fiscal, ce urmează sa arunce România într-un haos, începând cu 1 ianuarie 2017. 
- Pe plan local, Gabriela Firea face un stat în stat din primăria București. 
https://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-22173791-primele-achizitii-facute-firmele-proaspat-infiintate-gabriela-firea-brad-inchiriat-14-000-euro-spiridusi-din-polistiren-masini-laptopuri-borduri-plus-campionii-achizitiilor-sunt-firme-noi-noute-action.htm

La toate acestea se adaugă și situația gravă din sănătate, educație, infrastructură, economie, cultură.CE POȚI FACE?

1. Hai în stradă. Te simți revoltat, încrezător ca vom reuși sau, din contră, obosit și resemnat? Hai oricum! Stările trec, faptele rămân și ele sunt singurele care contează. In februarie am oprit OUG13. Asta o sa facem si acum.

2. Contactează-ți parlamentarii și cere-le să respingă toate modificarile aduse legilor justiției. Sună-i! Scrie-le! Mergi în audiență! Pune accent pe senatori deoarece VOTUL FINAL pentru legile Justitiei se dă luni, 18 Decembrie, la Senat! Efortul tău contează! 

3. Scoate-ți din cap odată pentru totdeauna ideea că “Degeaba! Nu se schimbă nimic! Deja suntem în Dictatura!" 
Fals. Nu este nimic pierdut! Atâta timp cât suntem uniți și hotărâți, aceste propuneri nu vor trece, iar România va rămâne o democrație. 

4. Informează-te și informează-i pe ceilalți! Găsești materiale foarte clare pe Corupția Ucide, Declic, REZISTENTA, Factual.

5. Ne bucurăm pentru că faci parte din aceasta comunitate. Ca să putem să ne facem auziți avem nevoie de ajutorul tău. Te rugăm să dai share evenimentului + invite + mesaje private .

6. Dacă nu locuiești în București, ieși oriunde te afli. (Mulți sunt prezenți la sediile PSD din țară, discuta cu cei din orașul tău și organizați-vă ) 

#vavedem #faraviolenta! 

Notă : fiecare este răspunzător în fața legii pentru comportamentul din timpul protestelor.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22