Min. Energiei plătește chirie 53.000 €/lună lui Răzvan Petrovici, membru al grupului de la Monaco

Redactia | 15.04.2022

În luna iunie anul trecut, Ministerul Energiei condus de liberalul Virgil Popescu, a încheiat un contract de închiriere a unui sediu pentru instituție.

Pe aceeași temă

Chiria se ridică la 265.000 de lei pe lună, aproximativ 53.000 de euro. Proprietarul este Răzvan Petrovici, un milionar care face parte din grupul de la Monaco, trimis în judecată pentru evaziune fiscală.

Anul trecut, Ministerul Energiei lansa o invitație de participare în vederea închirierii unui spațiu într-o clădire de birouri. Potrivit documentului, obiectul contractului era „servicii de închiriere unui spaţiu într-o clădire de birouri, dotat cu mobilier de birouri, utilităţi şi spaţii de parcare  necesare pentru desfăşurarea activităţii Ministerului Energiei  conform cerințelor din caietul de sarcini”.

Ministerul, care are 366 de angajați, era dispus să plătească 18,5 euro pe metru pătrat. Maxim 14 euro/mp pentru chirie și 4.5 euro pentru utilități/întreținere. Durata contractului este de 5 ani. Vechiul sediu nu mai corespundea cerințelor pandemiei, distanța dintre angajați fiind mai mică de 2 m, lucru „nerecomandat de specialiști”.

În aceste condiții, instituția posta anunțul de închiriere pe pagina de internet.

0

Contractul de închiriere între Ministerul Energiei și firma lui Petrovici

Pe 3 iunie 2021, Ministerul Energiei semnează contractul de închiriere cu firma Vita Brevis SRL din comuna Snagov. Instituția publică închiriază 4.240 de metri pătrați, adică parter și 8 etaje, la care se adaugă 73 mp spațiu recepție care este oferit cu titlu gratuit de Vita Brevis.

În caietul de sarcini se precizează clar că imobilul de închiriat trebuie să fie o clădire de birouri. În realitate, imobilul cu pricina este un bloc de locuințe, deținut în proporție de 62% de firma lui Petrovici. Restul sunt apartamente normale, unii proprietari locuind în acest bloc din 1960.

Ministerul care intră în casa oamenilor

„Ministerul ne-a intrat în casă, a blocat la propriu accesul normal în bloc. Proximitatea ministerului și a oamenilor lui, plus invitați, investitori care stau prin holul blocului, ambasadori sau ce or fi care blochează intrarea crezând că totul este un office building, deci proximitatea a devenit atât de intimă și de necivilă încât pentru prima dată m-am gândit că pe viitor ar fi bine să iau în calcul o mutare”, ne-a declarat un locatar al blocului.

0

Probleme sunt și cu locurile de parcare din zonă. Potrivit contractului de închiriere, proprietarul trebuia să pună la dispoziția chiriașului 4 locuri de parcare subterană.

În realitate, toate locurile pentru mașini, din fața blocului și până la monumentul „Cartoful în țeapă”, au fost rezervate de primărie pentru minister.

articolul integral pe Press Hub

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22