Minerul internat la Floreasca, surprins de surparea din galeria Minei Lupeni, a murit

E.b. | 07.10.2017

Minerul internat la Spitalul de Urgență Floreasca a murit, în jurul orei 19,50, a declarat coordonatorul SMURD București, medicul Bogdan Oprița.

Pe aceeași temă

 

Starea minerului, transportat în capitală cu elicopterul SMURD, era extrem de gravă.

 

Bogdan Oprița a afirmat, conform Agerpres, că pacientul a fost victima unui sindrom de strivire extrem de grav, sindrom în urma căruia s-au produs o serie de modificări în întreaga funcționalitate a organismului.

"El în momentul de față are o insuficiență renală iar leziunile pe care le prezintă sunt cele specifice acestui sindrom de strivire. În momentul de față este în sala de operație pentru a se reduce o fractură, luxație și pentru a trata aceste leziuni, după care va fi dus în Secția de Terapie Intensivă", a declarat Oprița vineri după-amiază.

 

Medicul a spus că hipotermia la venirea în spital nu era atât de gravă și era un moment conex care a dus la agravarea celorlalte disfuncționalități produse în organism.

"Pacientul a necesitat măsuri avansate de stabilizare care au presupus inclusiv ventilația mecanică și intubația. Nu aceasta este problema pacientului în acest moment, problema este că întregul organism prezintă o suferință generalizată pe care încercăm să o corectăm", a mai arătat coordonatorul SMURD București.

 

Joi după-amiază a avut loc o surpare într-o galerie la Mina Lupeni, din Valea Jiului, care a surprins o echipă de 11 mineri. Opt dintre aceștia au reușit să iasă la suprafață, trei rămânând blocați sub dărâmături. Unul dintre mineri a fost găsit decedat de către salvatori, un altul a fost transportat la București cu elicopterul, în stare gravă, iar cel de-al treilea se afla într-o stare mai bună. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22