Ministerul Justiţiei vrea ca magistraţii să fie supuşi unui test psihologic (proiect)

E.b. | 09.10.2016

Toţi cei care care au absolvit cursurile Institutului Naţional al Magistraturii, şi vor să devină judecători sau procurori, trebuie să susţină un examen de verificare a cunoştinţelor şi un test psihologic, conform unui proiect de modificare şi completare a legilor justitiţiei, lansat în dezbatere.

Pe aceeași temă

  

 
 
În plus, procurorii vor putea fi învestiţi în funcţii de conducere pentru un mandat de 4 ani.

 

Proiectul de modificare şi completare a legilor justitiţiei lansat în dezbatere publică de minister, propune ca persoanele care au absolvit cursurile Institutului Naţional al Magistraturii şi vor să devină judecători sau procurori – să susţină un examen de verificare a cunoştinţelor şi un test psihologic, conform europafm.ro

 

În plus, procurorii vor putea fi învestiţi în funcţii de conducere în instituţiile de justiţie pe o durată de patru ani, cu posibilitatea reînvestirii în funcţie o singură dată.

 

Potrivit noilor modificări, dacă un absolvent nu promovează examenul de absolvire organizat de INM, acesta se poate prezenta la sesiunea pentru următoarea promoţie.

 

În cazul în care nu promovează examenul nici în cea de-a doua sesiune nu poate fi numit în funcţia pe care doreşte să o ocupe.
Proiectul de modificare şi completare a legilor justiţiei mai prevede ca, „anterior numirii lor ca judecători sau procurori stagiari, absolvenţii INM să fie verificaţi dacă au o bună reputaţie.

 

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii va hotărî ce înseamnă o buna reputaţie pe baza verificărilor efectuate de INM.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22