Ministerul Mediului lanseaza o aplicatie pentru monitorizarea tăierilor ilegale de păduri

Vlad Toma | 21.07.2016

Cristiana Pasca Palmer, ministrul Mediului din Romania, a anuntat recent lansarea unei aplicatii mobile prin care cetatenii vor putea verifica daca transporturile de lemn pe care le intalnesc prin tara sunt sau nu legale.

Pe aceeași temă

 

Ministrul le cere cetatenilor sa se implice in lupta împotriva tăierilor ilegale de păduri din România :

 

"Facem încă un pas concret pentru a stăvili fenomenul tăierilor ilegale, un adevărat cancer care afectează pădurile României de mult prea mulți ani! Așa cum am promis încă de la preluarea mandatului de la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor - România, am făcut din păduri unul din domeniile prioritare în acest an. Implementăm acțiuni clare și cuantificabile, care să îmbunătățească managementul pădurilor la noi în țară și să contribuie la închiderea acestui capitol negru al abuzurilor care s-au făcut în domeniul forestier, în ultimii 20 de ani."

 

Palmer a anuntat lansarea unei aplicatii mobile prin care romanii se vor putea implica activ in monitorizarea transporturilor de masă lemnoasă: "Am lansat aplicația mobilă INSPECTORUL PĂDURII, prin care am vrut să dăm posibilitatea oricărui cetățean alarmat de sițuația tăierilor ilegale din România, să se implice activ în monitorizarea transporturilor de masă lemnoasă. Aplicația se descarcă gratuit din Google Play.

 

Vă invit să o utilizați în număr cât mai mare și să dați vestea mai departe tuturor celor care sunt preocupați de soarta pădurilor din România. Împreună putem stopa transporturile ilegale de masă lemnoasă și putem îmbunătăți intervenția în teren a autorităților competente," a transmis ministrul.

 

 

Premierul Ciolos a salutat lansarea acestei aplicatii de catre Ministerul Mediului, precizand ca “aplicația a fost realizată de câțiva profesioniști din domeniul IT care și-au oferit serviciile pro-bono, din dragoste pentru mediu și pentru pădure." Cu ajutorul aplicatiei, anunta premierul, "fiecare dintre noi poate verifica un transport de lemn."

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22