Ministerul Mediului: Test de integritate pentru cei care vor face parte din Garda Forestiera

Vlad Toma | 29.01.2016

Ministerul Mediului va infiinta Garda Forestiera, o structura de control care urmează să aibă 617 inspectori şi care va incerca să stopeze fenomenul defrişărilor ilegale.

Pe aceeași temă

 

Ministerul anunta ca inspectorii vor da atât un test de competenta profesionala cât si unul de integritate. Salariile pentru aceste funcţii vor fi destul de atractive, pentru a înlătura tentaţiile de corupţie, transmite stirileprotv.ro

 

Cristiana Pasca Palmer, ministrul Mediului, Apelor si Padurilor a declarat ca "Salariul poate sa mearga pana la 5.000 de lei net si mai mult decat atat... Sa nu existe o cat mai mica tentatie catre coruptie."

 

Ministrul a vizitat o zona din Piatra Craiului in care au fost tăiate peste 2.000 de hectare de pădure, o fundatie incercând acum sa reimpădurească aceste locuri.

 

Mihai Zotta, reprezentant al Fundatiei "Conservation Carpathia" a spus ca "pe acest drum, in anumiti ani - 2007, 2008, 2006 - treceau pe vale si 120 de camioane cu lemne pe zi."
 

Autoritatile considera ca acest model de reconstructie ecologica este un exemplu care ar trebui adoptat in toate zonele cu defrisari masive. Anual, potrivit estimarilor facute de ONG-uri, din padurile noastre sunt taiate aproximativ 8,8 milioane de metri cubi de lemn.

 

Ministrul Mediului declara acum două săptămâni că Garda Forestieră va prelua rolul pădurarilor având sarcina de a supraveghea aproape şapte milioane de hectare de pădure. "Nu vor avea arme. Vor avea echipament specific...mașini...vor fi echipați, da uniforme...ca să poată fi ușor identificați, dar nu, nu vor poseda arme, asta în mod sigur", a declarat ministrul Mediului, conform Realitatea Tv.
 

"Ar trebui să fie realmente un grup de elită, dacă vreți, ca un fel de DNA al pădurilor", a spus Palmer. "DNA-ul pădurilor va face controalele care trebuie să le facă în teren, să vadă în ce fel se gospodărește pădurea", a mai spus ministrul.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22