Ministerul rus de Externe: NATO a încetat orice cooperare cu Rusia

P.c. | 17.06.2015

Pe aceeași temă

Aleksei Meșkov, ministrul adjunct de externe al Rusiei, a declarat ca intre Federatia Rusa si NATO nu mai exista niciun program de cooperare. Meșkov considera ca NATO ar trebui sa faca primul pas pentru reluarea cooperării cu Rusia: 'Propunerea pentru restabilirea relațiilor ar trebui să vină din partea celor care le-au întrerupt', relateaza Agerpres.

 

Ultimul contact oficial al Rusiei cu NATO a avut loc cu câteva săptămâni în urmă, când șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, s-a întâlnit la Bruxelles cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

 

CITITI SI: Vladimir Putin, despre statele care gazduiesc scutul antiracheta: Ne vom indrepta fortele armate catre teritoriile de unde suntem amenintati

 

Lavrov declarase anterior că toate canalele de comunicare pe linia instituțiilor militare de la Moscova și Washington, inclusiv formatul Consiliului Rusia-NATO, au fost înghețate, dar nu la inițiativa Rusiei, ci a părții americane. 'În plan practic, apar inevitabil preocupări pe probleme legate de construcția militară, iar acestea ar trebui rezolvate printr-un dialog sincer direct', a subliniat ministrul rus.

 

NATO și-a întrerupt cooperarea cu Rusia, în aprilie 2014, dupa anexarea peninsulei Crimeea.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22