Ministerul Sănătății: Cel mai probabil, sportivul din Baia Mare este infectat cu varianta Omicron

Laurentiu Gheorghe | 06.12.2021

Ministerul Sănătății anunță că rezultatele parțiale ale secvențierii probelor provenind de la jucătorul echipei de rugby Știința Baia Mare arată că „este foarte probabil” să fie varianta Omicron.

Pe aceeași temă

Jucătorul, sosit în România din Africa de Sud, a fost confirmat pozitiv cu virusul SARS-COV-2 săptămâna trecută. Sportivul este vaccinat şi nu are simptome

 

„În urma rezultatelor parțiale ale secvențierii tulpinii provenind de la sportivul din județul Maramureș, este foarte probabil ca aceasta să fie similară (OMICRON) cu cele identificate la alți 2 pasageri din cursa din Africa de Sud. Diagnosticul va fi finalizat în cursul acestei săptămâni. Persoana se află în izolare, cu stare de sănătate bună”, precizează ministerul Sănătății.

 

Dacă se confirmă rezultatul secvențierii, sportivul din Baia Mare ar fi al treilea caz confirmat de infecție cu varianta Omicron. Primele două cazuri au fost confirmate sâmbătă.

 

Este vorba despre doi dintre pasagerii repatriați din Africa de Sud, o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov și un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Vaslui. Ambele persoane, izolate la domiciliu, sunt asimptomatice.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22